lördag 10 augusti 2019

Kalle debut


Lite speciell morgon. Hade ju en nattgäst på besök. Lite stolt faktiskt att han kom sent igår och ville sova över. Blev att väcka honom för en tidig första frukost. Enklare variant då det som vanligt påbjöds en tidig form av tabata pass. Och när möjligheten fanns så var det klart att jag gick ned för träningstimmen. Skulle behöva mycken mer träning, men det här är guld värt mot min egen lathet.

För Emil blev det en timme där han vandrade mellan att följa vår träningsgrupp eller ta sig ned till den hinderbana som Martin & Co fått på plats. Efter hans semester blir det full satsning på vuxenhinderbanan! Än fler möjligheter öppnar sig för hälsosam träning. Märkligt med de kritiska röster som finns och som agerar i lönndom.

Och så frukost nummer två. Då blir det en sedvanlig rejäl variant. Massor med olika former av frukter som hackats ned. Müsli över det hela och då naturligtvis överdränkt med stor mängd Bollnäsfil. Gott, mättande och förhoppningsvis nyttigt.

Dagens clou. Den ville jag givetvis inte missa. Kalles första match någonsin. Givetvis också första i den blå gula dressen. Helt omöjligt säga vilken fotbollsutveckling de här ungdomarna kommer möta. Gäller få dem behålla sitt intresse. Öka självsäkerheten, få dem att löpa för fullt, tänka till, springa kortaste vägen till bollen, våga ta initiativ. Onekligen en stor ledaruppgift. Men bara med positiva utmaningar.

Fick till träff med legenden. Med Calle Barrling. Som letat sig ut till Årsunda. Den här gången dock i rollen som morfar. Och som alltid – en stor del av fotbollen. Med ett eget långt historiekapitel bakom sig. Säkert kommer mera.

Kul med allt som skrivs runt damfotbollen. Späder på intresset ytterligare. Försökte verkligen, men misslyckades. Få någon med på dagens dammatch på gamla VM arenan. Slutresultatet skrevs till 4-1 i fördel SIF mot GIF. Jakten på serieseger fortsätter. Det leder uppåt!

Grannkommunen västerut. Med sitt högsta fotbollslag. Ser dystert ut. Klarar de sig ur dagens situation så borde de nomineras till bragdguldet. Hade nog trott på mycket, mera. Seriens överraskning. Otvivelaktigt Rengsjö. Liten ort, mycket. Samtidigt med ett enormt stort fotbollsintresse. Och naturligtvis fordras det då en väl fungerande organisation. Organisera, delegera, ge förtroende – så väldigt mycket att lära! Borde skickas dit en delegation härifrån, omedelbart. Kul också att dagens kvitteringsboll signerades från en väldigt trevlig person.

Inte alls så mycket varaktigt jag fick till denna mulniga lördag. Gräsmattan färdigklippt, bra. Bilarna tvättade, bra. Men i övrigt inte mycket skriva i minnesboken.   

Det evinnerligt minnesvärda. Varje dag, dagens bild. Kom ju en idag också! På Nils-Olov & Simones lilla tjej. Stora möjligheter till en Stockholmsutflykt per morgondagen. Och få ta del av underverket själv, i realtid, i verkligheten.  

Svårt slita sig från friidrotten. När den serveras så direkt som från Lag EM. Några svenska insatser som stack ut. Men de andra, väldigt låga nivåer. Går inte alls hänga på i högsta divisionen.

Fick till avslutningen med de sista två avsnitten i omgång två av svensk/danska serien Bron. Varje avsnitt så där hisnande spännande.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar