söndag 18 augusti 2019

Solsken och annat


En sådan där blöt dag. Men blandat hela tiden med härligt solsken. Onekligen omväxlande väderlek. Som när jag var ute på utflykt med mamma. Och så kom regnet. Direkt kommentar; jag måste skydda håret från att bli blött. Kanske på grund av att hon mindes att det blev uppsatt så sent som igår.

Skulle ha målat en del av muren. Pensel och färg framme i högsta hugg. Men avstod. Kändes som att det helt enkelt var fel väderlek för uppgiften. Hoppas hinna med det någon tid under veckan – om möjligt.

Lite datorövningar kommer man inte ifrån. Fast det är söndag- tänk på vilodagen och helga den. Framförhållning med anmälan till kommande stämma. Och så måste ju remissen vara fixad. Et av våra absolut största områden. Klimat och energi – är och blir bland de största frågorna.

Morgondag har guld i mund. Värdefullaste insatsen tidig morgon. Vara ansvarig för Ilse i mellantiden mellan mamma och pappa. Hedersuppdrag även om det endast kommer handla om begränsad tid, cirka trettio minuter. För egen del också med än större planering. Frukosten inklusive mackan tillredda och förvarade i kylskåpet. Viktig tid som jag inte på något sätt får missa.  

Födelsedagskalas. Kalle stor karl. Elva år är en ålder som det inte går förakta. Kändes harmonisk och med positiv energi mot till och med skolstart. Inte var det sämre för att han fick göra mål igår nr ans lag gästade IK Huge och Kastvallen. Kunde också glädja sig åt biljett till Arsenal match och vistelse i London 26-28 oktober. Fast givetvis inte The Gunners egen pub.    

Fick Rolands karta uppdaterad på kvällen. Vad som ligger inom området planering och vad som är målet. Ingen tid att förlora. Viktigt klara samtalen och skapa engagemanget. Aldrig söka konfrontation för konfrontationens skull.

Konstgräs eller inte. Har inte blivit uppdaterad vad som eventuellt beslutats. Tydligen dock en resa till Linköping i morgon som kanske ändå indikerar att något positivt kommer delges. Konstgräs för fotboll betyder säkert att det är fotbollsögon som gör resan. På samma sätt att om det handlar om orientering så är det orienteringsögon som gäller, liksom skidor…. Självklart.    

Fotboll. Solnas AIK verkar inte riktigt hänga med – när det verkligen gäller. Idag hittade de inte Kalmars nyckel.  Det bottenlag som i stort sett alla andra kunnat lirka upp försvaret/låset hos.

Avdelningen fotboll så vankas Svenska Cupen på Jernvallen redan till torsdag. Då är det superetta laget Frej som ska upp till bevis. Mot hemmafavoriterna Sandvikens IF.

Full koll på veckan i övrigt. Men fungerar inte alls. Hade så gärna velat se toppmatchen i division tre – länsderbyt. Sandvikens AIK vs Rengsjö SK. Men fel kväll för mig själv. Får läsa in reportagen istället. Vilket alltid finns på nätet från föreningar som satsar och hänger på i tiden.

Ett avsnitt. Det fick räcka. Känns närmast som en form av tvång att beta av den gamla svensk/danska serien Bron. Nu när jag har hyfsad koll på grejorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar