lördag 3 augusti 2019

En av dessa - dröm - vigslar


Storstilat. Det som man bara vill vara med på, bara se. När det dressats så mycket för bröllop. Och i denna fantastiska miljö som erbjuds i Korså Bruk. Historiens vingslag fanns kvar när man lutade sig nedåt mot marken och lät det som passerat klinga fram.

Ett mycket stort sällskap som samlats. Glada och positiva på det stundande. Ankomstdrinkar serverades. Också med styrka som passade vilken barngrupp som helst. Blev dryga timmen i mingelställning. Och så klarsignal få promenera iväg. En fin promenad efter stigarna som följde vattenspeglarna. Och fram till den mycket välvalda platsen .Där den borgerliga vigseln ägde rum.

Lite stolthet, lite glädje, lite vördnad att få vara vigselns officiant. Vävde in lite stödjande ord om betydelsen till varandra, några härliga dikter och så då naturligtvis den speciella vigseln. Kände naturligt, stort att få vara en del av den här akten.

Säker på att minnena redan börjat lagras hos alla. Och inte minst hos det stolta brudparet som också fick ta del av sin dotters eget spelande på orgel. Så personligt, så stort. Och så stort för mig själv få vara en viktig pusselbit i.       

Inledning av dagen. Carl-Henrik & Elin tog bilen mot Nyköping. Bröllop stundade för dem också. När två kompisar skulle byta ringar med varandra. Och för oss något speciellt. Ilse överlämnades för välmående lördag som söndag. Ett mycket hedersamt uppdrag. Alldeles speciellt för oss och förhoppningsvis några fina dagar för Ilse också. Utan att behöva gråta efter mamma och pappa.  

Liten frukost tidigt. För att sedan gå ned på lilla planen och delta i den cirkelträning som Mari och Helena lagt upp. Oerhört välgörande för mig som inte alls rör på mig i den omfattning som jag borde.

En bana med nio stationer sattes upp. Tre hela varv fylldes in i programmet. Och ärligt – inte full satsning. Men en mycket fin indelning på en varm lördag för mig själv. Tacksam få vara en del av gruppen. Del av – och äldst. Fullt klart.

Besök under tillställningen. Ilse kom där trippande. Och följde musiken som spelades med sina speciella steg. Eller framförallt genom att på sitt härliga sätt gunga med i musiken. Härlig tjej och med medfödd rhytm. Vad månde bliva.

Förmiddagsutflykten till mamma. Som verkligen sken upp när hon såg Ilses glada väsen. Liten tjej som även där gör stor skillnad.

Invasibla växter på kommunal mark. I så stor omfattning. Och just nu blommar de så snart skjuter de här fröna iväg. Måste slås ned nu och sedan brännas upp. Annars är utbredningen än mer omfattande nästa år mot i år. Som är rekordåret hitintills!

Fastnat i veckans dom – ombesiktning. Av anledning att jag inte fick bort kroken på bilen. Men kvällen idag, Stefan gav sig inte. Och till slut fick han bort dragkroken! Helt fantastiskt. Måste vara en mästare på det mest komplexa. Nu kan jag ordna ombesiktningstid och även avboka tiden hos Kenneth Larsson Bil AB som skulle fixa kroken åt mig, men mycket längre fram. Det mest komplexa; ge det till Stefan, han löser precis allt!

Kollade givetvis treans resultat. Lilla nya Rengsjö dunkade dit serieledarna med 2 mot 0. Och ligger själva på seriens andra plats. Tuffare för Torsåker, som sladdar så infernaliskt. Där lurar redan fyran runt hörnet. Blir en spännande höst. Finns redan en match i sikte som jag gärna åker upp och kollar in.

Kvällsavslutning med C More igen. Fast hittade knappast något som gjorde det starka intrycket som höll sömnen utanför och vakenheten på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar