torsdag 8 augusti 2019

Blöta torsdan


Visst kom det en hel del regn. Men definitivt inga vindar. Inga problem över huvud taget. Svårt förstå det där med klass 1 varning. Borde ha varit andra platser i så fall. Och rubrikerna kring tromber. Såg på bild hur en dylik skapelse agerar. Bild från Öregrund. Men även det en god bit härifrån. Fast saker och ting kan ju komma och hända. Vädret är numera ur tid.

Tidig avresa för Anna-Greta. Redan klockan 07.00 rullade hon iväg tillsammans med Helge. Destination Värnamo. Någonstans norr om Danmark. Och därefter skulle bilen ta dem åter igen hemöver. Mellanlandning ned som hem dock över Alunda. Centrum för agility.

Hade själv planerat för dagen. Men till slut blev det inget av över huvud taget och jag blev även idag kvar hemma. Borde ha tagit mig ned mot Norrby och kolla igenom stugan. Såväl själva byggnaden som det som eventuellt finns där inne. Säkerställa att innehållet i dagens brev också motsvarar verkligheten.

Börjar lära mig alltmer. Öivinds kunskaper kring Tio i Topp genom tiderna är imponerande. Placering specifik vecka verkar inte vara några problem för honom. Sjunger med säkerhet fram titlarna. Hade Nils-Erik Baehrendtz funnits kvar med sin 10.000 kronors fråga – så hade jag satt pengarna på – just det – Öivind.

Fick instruktionerna idag. Vad hästarna ska få sig till del i morgon och hur det hela ska serveras. Och om Anna inte har möjlighet, också kunna fixa installningen senare på kvällen.

Sista dagen för Emil idag. På utbildningen i att köra häst. Med säkerhet lite väl ung för att få tävla med de stora. Tävla på V75. Men nu har ju grunden lagts. Och fullständigt engagerad, det verkar han definitivt vara.  

Kalle däremot. Väntade hela dagen på sin fotbollsträning. Och så blev den inställd på grund av regnet! Ridå. Men så öppnades det hela – tänk vad ett enda telefonsamtal kan betyda! Budad till sitt livs allra första fotbollsmatch! Avspark på idrottsplatsen lördag klockan 11.00. Jag kommer definitivt vara på plats och ge honom det stöd jag möjligen kan bidra med.

Blev lunch på Strandbaden igen. Vilken höjning av matkvaliteten sedan Shiyar tog över! Kul få lyssna in framtidsplanerna för hela anläggningen. Saker och ting kan definitivt vara på rätt väg. Handlar mycket om att få till samspelet. Inte minst lokalt.

Kom en daglig bild igen. På den här lilla tjejen som det möjligen blir dags titta lite närmare på redan kommande söndag. En skönhet på några få dagar. Välkammat hår. Snart kanske det kommer en definitiv slutsats på vilket namn hon ska föräras med.   

Tabata denna blöta afton. Trodde definitivt att det skulle handla om inställt. Men gänget körde, och därmed jag själv också. Ångrar mig inte alls. Det här behöver jag med råge.

Sportnytt på kvällen visar med tydlighet att ishockeyn redan dragit igång. Redan efter första skridskoskäret är massmedia på gång med punktmarkering. De första träningsmatcherna kablas ut i TV. Intresset redan väldigt högt.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar