onsdag 14 augusti 2019

Mittwoch


En sådan där mellandag. På sitt eget sätt. Regnskurar som öses ned under en mötesfri dag. Med lite mobiliserad kraft hade så mycket kunnat blitt gjort. Nu inte så där mycket skriva hem om.

Blir lätt slukad av datorn och vad som kommer ut av detta. Mest huvudbry kring ett remissvar. Så för min del är det helt ok. Och sänder det vidare till ”nästa nivå”. Ställer in mig på att vara prestigelös – oavsett vad som händer vidare med det skrivna.  

Skrivna ordet kan göra skillnad på det ena och det andra. Nätbilaga – konstaterar att det finns en person som på alla sina möjliga och omöjliga sätt försöker skapa ett samhälle i otrygghet. Och får säkert med sig både den ena och den andra.

Första dagen på jobbet – för våra lärare. Uppenbart med inledande direktiv serverat från Folkets Hus lokaler. Kan möjligen stärka sammanhållningen, tydliggöra målen och ge mening till de enskilda.

Elin vinkades av i morse. Även för henne läraruppdrag. En 3:ans klass kommer möta henne nästa vecka. Tror de dragit en lyckolott som fått just henne som lärare. För Ilse en hel och fylld dag med Carl-Henrik. Från mamma konstant till pappa i lika stor omfattning. Jag fick i varje fall träffa underverket kort under dagen. Betyder säkert mycket mera för mig än för henne.

Dagens bild. Börjar bli något bortskämd måhända. Har beställt – och det levereras. Varje dag från Nils-Olov ny bild på den lille tjejen där nere. Och verkligen berörd av varje. Varje bild – som varje stund. Hoppas på fortsättning givetvis.

Återvinningen öppen. Precis som den är en dag i veckan, Varje onsdag eftermiddag. Lite rensning av källaren hemma i Hyttmarken. Inga mängder men i vart fall avlägsnat. Vad jag nu hann med i regnvädret.

Mammabesöket var positivt. Idag kändes det modell mycket närvarande. Men stanna kvar och äta surströmming. Kändes inte så där helt aktuellt, än mindre i regnvädret som man i och med skyddades emot av tältduken.

Åt istället min lunch på Strandbaden. Ganska välfylld camping, men inte alls fylld restaurang. Var där helt själv! Förmodligen gick jag nog ned fel dag. Med fel matsedel. Strömmingen tillhör inte mina mest eftersökta maträtter. Alternativet falukorv kändes heller inte restaurang utmanande.

Campingen med mellan 150-155 möjliga campingplatser. Och redan idag 89 stycken bokade även för hela vintern. Växer kontinuerligt. Anledningen torde vara att anläggningen upplevs av dem som välskött, välstädad, trevligt bemötande. Och omgivningen perfekt. Med nu flera möjliga aktiviteter.

Hade räknat med Uppsala idag. Fullt ut. Sista dagarna för utställningen om Titanic. Men fick inte till det med medåkande. Never give it up. Fast samtidigt så sjunger Titanic på sista versen. Precis som båten sjöng på sista versen för hundra år sedan.

Börja men ändå inte börja. Som kommunikationsansvarig i Trelleborgs kommun. Men efter anmälan vad som personen skrivit på sitt Facebook konto privat så blev det inget utav. Entledigad med stort avgångsvederlag redan innan densamme satt sin fot på arbetsplatsen. Lärdom; går inte skilja på det privata mot yrkesrollen.

Och en kväll som mynnade ut i uppspelningen av en äldre serie. Mycket som går tas fram numera från teknikens underbara värld. Fast blir mest hemskheter och spänning. Aldrig de romantiska serierna. Action som berör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar