lördag 24 augusti 2019

Flytta, flyttat


En lång fredag. Väldigt. Kändes än mera idag, dagen efter. Men ändå effektiv. Stor del i det var lånet av Mats släpvagn. Den slukade en hel del. Det där som snabbt måste in för at undvika de värsta dropparna. Så mycket öppen himmel som igår var det mycket länge sedan det var i närheten utav.

Körde på ordentligt. Men svetten rann ju av på grund av regnet. Lite kyligt - kanske. Ändå hördes samma ljud som i södra Europa. Så egentligen är vi nog mitt inne i den där sommaren. Kändes även under lördagen att det blev ett ordentligt träningspass. Att en tvåa kunde innehålla så mycket – högst märkligt. Men det fanns ju förråd dels på vindsvåningen som i källaren som också ruvade på sitt innehåll. Så nya huset på fem rum och kök kändes inte så tomt när allt det här hade burits in.

Trevligt område, onekligen. Byggt 2001/2002 i rena Bullerbyn-stilen. Grusgång som håller ihop de fyra husen och omgärdat av berså. Rena rama tummelplatsen för en Eeeemil. I att hålla igång, röra på sig. Det som blivit en bristvara för barn och ungdomar. I bjär kontrast till den skolchef som tydligt påstår ”utemiljöns betydelse är helt överskattad”. Som att gå igenom livet med helt förmörkade svetsglasögon.

Vandra genom livet med nyfikenhet. Ger en del kontakter, möjligheter. Omstart SSY. Sweden Steel Yatcht. Idén och materialen är fantastiska. Med den här kompetenta ledningen så kommer det här bli rena rama succén.

13.00 var jag givetvis på plats. 11-årslaget på hemmaplan vs Huge. Viktigast just nu att de verkligen får ha roligt. Skapa engagemanget som gör skillnad. Påverkar uppväxten så mycket, påverkar inlärningen. Avgörande. För så många. I just det här laget. Kul se att de verkar trivas allt mera. Tänker givetvis följa Kalle och hans växande intresse.

Igår inte, idag fanns det möjlighet. Hemma tillsammans med en fantastisk sensommar. Hämtade henne för en utflykt över samhället. Hjulen de rullade glatt med, allt eftersom jag sköt på. Att komma ut kontinuerligt inbillar jag mig är bra för precis alla. Och just fr mamma – att få träffa Ilse. Liksom att hon frågar efter Nils-Olovs lille tös. Men namnet klarar hon inte: Leonie Ottilia. Också hon förtjusande.

Trots lördag morgon och därmed tabata. Som jag så väl behöver. Så blev det sovmorgon. Inte för sovandets skull. Men för att tänka till, fastna i facebook flödet. Och orientera tankar över till verklighet.

Hedersuppdrag. Som att ta de där vigslarna. Speciellt när paren begär speciell officiant. Långt borta idag. Ytterområde till Jädraås. Fantastisk miljö, fantastiskt brudpar och gäster. Inramat med magisk miljö, stämningsfull musik. Traktorekipage i flertal som körde gästerna.

Hade funderingar på Saik vs Rengsjö. Känner ju en del där uppe. Men så var det frågan at få ihop tidsplanen. Samt att spaning konstaterade att alla inre var med till Jernvallen. Surströmmingen vann.

Spännande. TV underhållning. Och bjuds upp till varje år. Finnkampen, i år från Stadion. Konstaterar att jag kommer missa morgondagens avgörande moment. Andra uppdrag. Avrundar kvällen med några avsnitt från serien Bron.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar