söndag 25 augusti 2019

Spelregler


Söndag hela veckan. Skulle jag aldrig klara av. Måste finnas flera ärenden, viktiga ärenden där delaktighet är avgörande för att världen ska fortsätta snurra – åt rätt håll. Fast alla dagar är viktiga, med sina olika innehåll.

Idag, viktigt vara hedervärd. Mats hade så välvilligt ställt sin täckta vagn till förfogande. Då kändes det viktigt att tvätta den ordentligt, dammsuga den ordentligt. Trots att den redan det kändes ren. Återlämna lånade saker och delar ska göras med stor respekt till ägaren. Utan vagnen hade vi absolut inte lyckats så här till 100% med flytten!

Friidrott, avgörande läge. Finnkampen. Idag skulle det avgöras. Sverige vs Suomi. Missade hela upplösningen, hade ju annat på programmet. Retroaktiv rapport. Tydlig svensk viktoria i såväl herr – som damkampen. Vilket var det allra viktigaste.

Kändes lite deprimerande. Sandvikens IF blott en poäng mot Umeås andra lag i division ett. För mig en stor missräkning. Hade hoppats på kvalplatsen uppåt. Nu känns det mycket svårt. Men så länge det finns liv finns det hopp.

Hoppet om fortsatt sommar fixas några dagar till. Lovar SMHI. Sedan höstregn och fallande temperatur. Märks att gräsmattan fortsätter växa. Liksom att jag själv inte lyckats hålla den nere i acceptabel nivå. Möjligen få loss en timme på tisdag?

Uppdatering, spelregler. Blev en väldigt viktig länsträff i Söderhamn. Kan vi hålla ihop det vi pratade om/bestämde. Då kan vi bli än mer framgångsrika. Nu är det helt upp till oss själva. Skylla på andra fungerar inte, blir inte tilltro till. Någonannanism får andra arbeta med. Istället.

I det regionala ansvaret inryms dialoger. Antal dialoger. Och inte missa det kommunala intresset/perspektivet. Blir ett svårt uppdrag speciellt för de som också sitter kommunalt. Men det regionala perspektivet har ju valberedningen pratat ut med var och en inför nominering till länsuppdrag.

Omväg är snabbaste vägen. Ibland. När det syntes på skylten att vägen var avstängd vid Skarvberget var det ett snabbt och kreativt val – lämna E4:an och istället åka hem över Ockelbo. Kanske mitt bästa val idag.

Ett val gjorde Macron då han bjöd in den iranske utrikesministern till G7 toppmöte. Drog därmed Trump i näsan. Får väl twittra ut någon form av förklaring till sin stora insats, pajasen med USAs högsta ranking.

Kom inte in i serien Bron, av någon anledning, så det blev några andra kvällsprogram istället. Får se det enligt always look at the bright side of life. Trots att jag var tänd på nytt avsnitt av dansk/skånska serien. Och kopplade in sekvenser från fotbollens seriefinal. Egentligen aldrig varit fan av Djurgår´n. Men nu mot Malmö FF så gladdes jag helt åt kvällens resultat. Bankbokens innehåll får inte alltid vara helt avgörande.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar