fredag 2 augusti 2019

Kakbuffé


Härliga sommaren. Sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol. På morgonen när jag vaknar så känns det speciellt gott när solen skiner, värmen finns där och frukosten vankar utomhus. Precis som idag. Redan upplevt värmen från Sixten som skuttade in över det öppna fönstret och pockade på uppmärksamhet. Lade sig över bröstet och ville bli kliad. Kliade gärna men lät inte honom dra mig upp från madrassen och följa med ned. Visste ju att han hade mat, den hårda varianten, och den mjuka fick han helt klart vänta på mig med, om han skulle få smaka.

Väntade till 07.15, det var ju en ledig fredag det handlade om. Sixten mötte upp och ville ha den mjuka varianten. Klart han fick, jag är helt i hans våld. Han bestämmer. Men klarade ändå inte befria honom från hans fästingar. Men hjälp skulle ju komma, och hjälp kom till strax efter lunch.

Uppdaterad. Om den där surströmmingsburken som råkade ligga kvar i källaren och vänta på upptäckt. Igår kväll blev det tydligen av och grannfesten inrymde mycket lukt och glam. Impulsiv och känsloladdad fest är helt klart oftast betydligt mer minnesvärd än det som planeras med lång framförhållning. Fast drycken kanske borde ha handlat om mjölk istället. Om nu smaken av fisken var det viktigaste.

Muntra upp. Ganska enkelt numera. Bara gå bort till Ilse och få del av hennes vänliga och leende ansikte. Då kan även mungipa nedåt direkt byta riktning. Och magisk liten person att ge så mycket till sin omgivning.

Ville vila efter maten. Jag ville annorlunda. Och med hjälp av personalen så fixade de mamma upp i rullstolen. Tog med henne till Ilse först. Och sjuttsingen vad mamma levde upp. Elin lät henne också ha Ilse i knäet. Vilket mamma verkligen tog på allvar. Förklarade sig rädd för att tappa den lille.

Traditioner att bevara. För andra gången så fixade PRO kakbuffé vid Klockargården. Klart det var dit jag tog med henne. En stor skillnad oss emellan. Hon gillar verkligen kakor. Jag endast kakor när de förädlats till tårtor. Ändå en värdefull utflykt – som det alltid är när hon själv trivs. Vilket det ganska enkelt går att förvissa sig över.

Hedersuppdrag som väntar! Att få bli ansvarig för lilla Ilse såväl lördag som söndag. Carl-Henrik & Elin på bröllop i Nyköping – och så kallas vi in. Definitivt inte nödbedda. Fick prova med kvällsmöte redan nu. Ordnade grillat. För oss fem. Fast Ilse fick naturligtvis annan mat. Och annan dricka. Tjejens största intresse; oliver, vattenmelon. Men när väl jordgubbar och glass serverades så tog de överhand.  

Heldags golf i Sala innan Stefan och Eva kom och hälsade på. Stefan var nöjd med banan, nöjd med sin egen insats. Och laddad för att åka ut till Österbor. De fyra katterna väntade på mat och omvårdnad. Vilket de säkerligen skulle bli omhuldade med nu. Kanske de stannar där över natten också. Skulle de fyra katterna verkligen uppskatta.  

Inget nytt från Danderyd. Med andra ord inget nytt barn på väg – ännu. Jag hade ju tippat på just den 2 augusti och Karin dagen. Måste kännas jobbigt att vänta dag efter dag. Men för varje dag, ju närmare förlossningen.   

Morgondagens vigsel nu färdigplanerad. Visste att det skulle handla om lite extra. Och klart – det ställer jag alltid upp på. Fast utanför kommunens gränser. Korså Bruk väntar. Och ska vara där i mycket god tid för den sista trimningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar