onsdag 21 augusti 2019

Mr Fejk


Skriv vad som helst, vilket skit som helst. Vidarebefordra vilka fejknyheter som helst. Kalla personer för vad som helst. Bygga sitt eget signum som en rebell som söker stöd hos allehanda snedseglare. Men så – gick på Bildt. Och då tog det hus i helsike! Men inte det yttersta, ingen uteslutning vankas.

Härligt augusti väder. Lite kludd från min egen sida. Det som sedan länge skulle behövas på delar av muren. Lagade med kladdande cementbruk, målade med kladdande färgkompetens. Borde också stryka ut det där som blev kvar i burken. Annars – fryser sönder, slänga bort.

Några gånger, några promenader. Kompassnålen pekade mot Ilse till. Men verkar ha varit bortrest under hela långa dagen. Satsar på morgondagen istället.

Bilder på den där nyfödda. Matades på idag av Nils-Olov. Efter flera dagars uppehåll. Så de hade många ”hål” att fylla. Och snart – visa på ”riktigt”. Klart det kommer bli speciellt. Trots att det är andra gången, men första för Per-Ewert.   

Handla med släp och inte åka hem direkt. Lite problematiskt. När man är inne i Sandviken. Men fixas för det mesta genom att nyttja Stefan & Evas tomt. Så och idag. Rationellt och praktiskt.

Dan före dan. För väldigt många. Men ändå så himla positiva. Träffade killtrion. Förväntansfulla. Kalle, Emil och Olle. För i morgon är det dags, skolstart. Äntligen är det långa sommarlovet slut och det är tillbaka till kompisarna som gäller.  

Samma glädje. Till veckoslutet vankas några fotbollsmatcher. Så de två som är inblandade gladdes hjärtligt. Vilket är vad som idrott kan bidra med – när det är som bäst. Klart att alla de där åren med stort engagemang i de olika idrotterna ger minnen med största innehåll.  

Svampår. Påstås vara god tillgång här också. Men inget emot situationen längre norrut. Där det tydligen finns hur mycket som helst. Gott är det definitivt. Men också ett jobb hämta in dem. En kunskap som jag inte alls äger själv. Och då blir man också passerad.  

Glad är vissa, andra mindre, till och med negativa. Inte helt klart hur nya utjämningssystemet kommer att slå. Men mer pengar lär det bli till vårt eget län. Men mest per invånare till värmlänningarna. Andra blir förlorare. Främst stockholmsskrivna.

Problem det där. Vara polischef i Gästrikland och torska dit för narkotiska. Både som innehavare liksom brukare. När täcket rycks bort står man där naken och kan inte skyla sig med statlig uniform.

Vissa yrken verkar gå i arv. Även något ovanliga. Anna fortsätter i sin pappa Tomas fotspår. Och slår till ordentligt i nya stora lokaler för gamla företaget Hildebrands Guld. Kommer säkert gå bra med dessa solida kunskaper i bagaget. Och med härkomst Årsunda. Det som räknas, det som gör skillnad.

Kvällspromenad. Antal stopp. Uppskattas att kunna hitta pratstunder. Social gemenskap kallas det visst. På samma gång som upprördheten är stor. När stöldvågen går över samhället. Senast nu när två maskerade personer bröt sig in centralt sen tid i ett garage. Eller letat igenom en villa, dagtid. Oklart om det är samma personer som härjade för några veckor sedan. Då identifierade - eller inte.

Farbror Frej. Handlade det inte om. Mer om fotbollslaget norr om Stockholm.   Superettalag som gått vidare i Svenska Cupen. Fram tills ikväll. När motståndet stavades Sandvikens IF. Då blev det raka spåret ut ur turneringen. Och istället SIF vidare! Nu väntas in mycket mer kvalificerat motstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar