måndag 19 augusti 2019

Förtroendefullt


Måndag hela veckan, nej absolut inte. Men en god start på nya spännande dagar att möta. Och för egen del – rena kickstarten. Överlämningen mellan Ilses mamma och pappa fick jag förtroendet att täcka upp. Gjorde det med stor glädje.

Liten tjej – men vilja som stål. Hade med min egen frukost. Ilse bara pekade uppfordrande. Och då fanns det inget alternativ, bara leverera. Uppskuren frukt. Av olika ingredienser med müssli över – och då naturligtvis övertäckt helt av Bollnäs fil, blåbärsvarianten. Speciellt – det där med röda vinbär. Underbart gott, även för henne.

Vrida och vända. Känns värdefullt. Också att det görs i beredningsställning. Det självklara är definitivt inte det när det synas. Inte alltid i varje fall. Avslöjar stundom andra motiv än vad det spelas upp som.

Viktiga områden. Både klimatområdet liksom dito energi. Och då är det klart att där fordras engagemang. Och utåtriktade åtgärder, verksamheter. Att vara med handlar om att ta fatt i taktpinnen såväl kommunalt som regionalt. Att få de uppdrag som kan göra skillnad. Gott med en skriven handling, men det fordras så mycket, mycket mera.

Åtgärder utan att ha bakgrunden klar för sig ger sällan effekter. Måste finnas en bakgrund att operera utifrån. Olika möjliga anledningar att lyfta fram och sedan analysera. Vet vi inte de bakomliggande skälen så kommer elden konsekvent att flamma upp – fortlöpande.

Träff med ny högsta tjänsteman. Ingav förtroende. Och måste själv få bygga sitt lag, sina arbetsrutiner. Nå framgång genom att ställa krav men ge sina medarbetare råg i ryggen. Alltid bygga och inte överta. Klart det kommer kännas mycket annorlunda för vissa. Drivas av att alltid vilja bli bättre. Intressant också få ta del av förhållandet till sociala medier.

Oerhört viktigt. Seriöst gå igenom varje enskild person. Det finns många kunskaper och åsikter att få fram när enskild person väljer sluta sin anställning. Skälet bakom. Åsikterna hur arbetet varit. Ups and downs. Att inte ha rutiner för det här känns mest som organiserat tjänstefel.

Ingen motion idag, ingen hemkomst för fysik aktivitet i någon enda form. Får väl gå det också – men får aldrig bli en lat vana. Så i morgon kväll måste jag finnas på plats. För min egen skull. Tabata utropas och ska genomföras.

Ofta görs saker och ting för att det tillhör spelets regler. Definitivt inte alltid för att det är ett val för det ena eller det andra. Dra andra slutsatser tyder mest på brist på förtroende.

Letar febrilt. Åter igen. Men hittar igen bild alls. På Nils-Olov & Simones lille. Allra viktigast är att veta att hon mår bra och dessutom att jag väl får träffa henne redan på fredag. Annonserat som den stora flyttardagen.

Inte ett dygn utan regn. Mest i natten till. Så som det blandas, regn mot sol. Ständigt. Det långsiktigt varma, öppna, sköna. I stället överlämnat till det mer nyckfulla.

Skottlossning i Danderyd, avspärrad skola i Gävle, mord i Sollentuna. Våld där och där. Undrar om de har dygnetruntöppna polisstationer. Den medicin som en form av politiker utnämner som det trygghetsskapande verktyget. Tro är en sak, seriositet något helt annat.

Lyckliga föräldrar. Begåvas också med barn. Nummer två står på tur. Klämmer mig in i hopen av gratulanter. Grattis Annie Lööf, ny barnnedkomst planeras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar