lördag 17 augusti 2019

4.783 - gott


Blev en helt fullmatad lördag. Trots just lördag så än tidigare morgon än normalt. Delade upp frukosten i två delar med en tydlig tidsperiod däremellan. Morgontidning och frukost behövdes för att få till en form av jämvikt. Behövdes för att få fotfäste till tabatan. Som dagen till ära byttes till renodlad cirkelträning. Träning i olika former och så avgörande för mig för att må bra.    

Återigen all heder till Mari som planerade träningen, höll i den och fick var och en att göra det man klarar av. Trots olika förutsättningar. Känns himla skönt, efteråt.

Hem igen. Duschning och den magnifika frukosten, del två. Hann stämma av många gången ordalydelsen, ge dig. Tolkade in orden noga och försökte dra slutsatserna. Ge dig termen som närmast kommer från när man är nedbrottad och strypgreppet bidrar till att ge sig innan man förlorar medvetandet. Men väldigt svårt sätta saker och ting i just det sammanhanget. Onekligen har orden betydelse.    

Söderut. Allena. Hann med några samtal. Hade ju inte fåt dagens bild – ännu. Utlovades igen. Men först sedan lilla tjejen hade vaknat. Känns sköt att hon äter och sover, i stort sett. Det viktigaste de första veckorna. Och inte så väldigt långt innan jag får se underverket igen. Kommande fredag lär det bli dags. Räknar dagarna.

Missade en hel del – men kunde ändå ansluta mig sent åsider. Till den där vandringen. Under namnet Pilgrimsvandring. Två etapper. Österfärnebo-Gysinge. Och därefter i Gysinge. Fram till Sevedskvarn. Ordentligt med rötter den sista vägen. Fanns liksom ingen möjlighet titta upp, gällde istället hela tiden titta ned. På rötterna och var fötterna sattes. Hade ingen stegräknare. Men visst antal torde det ha blivit i varje fall. Och väldigt fint ha med den bästa diakonissan av alla. Hela vägen. Personal som gör skillnad.

Fortsättning följde – som det gjorde för 4.783 personer. Det antal som tog sin kosa till Jernvallen för derbyt Sandvikens IF – vs – Gefle IF: Kändes som en jämn tillställning. Ändå 4-1 i hemmafavör. Och därmed fyra poäng från kvalplats. Det som kändes kymigt. GIFs prekära läge. Och jag gillar ju Malin. Ordförande i krislaget. Fast på planen t o m Gävle övertag. De borde klara förnyat kontrakt.

Fotboll med ett än högre engagemang. Fast jag inte kunde titta på. Kalles 11 års lag. Från dunderstryk i lördags till vinst i eftermiddag vs Huge. Dessutom på bortaplan, Kastvallen. Kalles fest i morgon. Får ta tillfället i akt att intervjua honom. Skulle kunna tänka mig hur stolt han nu är. Att blott få vara med är stort.

Samma stad, annan plats. Pride festligheterna fortsatte. Idag också med Pride tåget. Skulle ha kunnat vara med. Om inte men funnits där. Ändå är det knappast någon som kan tvivla på min egen inställning till allas lika värde.

Alla är inte lika goda, inte lika bra. Någon är mycket bättre. Som i stafetten, orienterings VM. Svenske slutmannen formligen krossade motståndet och satte sådan press på Norges slutman att densamme rasade igenom totalt. Att svenska damerna också tog guld gjorde sannerligen inte dagen sämre. Men så har de ju ett magnifikt ankare. Hon som dominerar totalt. Har ju också gått Bessemergymnasiet Sandviken. Självklart.

Chipspåse och några avsnitt ”Bron”. Sedan i sängen. Blir ju en dag i morgon också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar