onsdag 26 februari 2020

Virus här


Så har det kommit hit också. Importerat från Europa till Europa. Svensk turist i norra Italien räckte tydligen för at få med Corona viruset till Sverige. Sjukhuset i Göteborg prövar sin beredskap. Hur budskapet nu ser ut – oklart. Att skydda sig helt från vidare spridning torde vara omöjligt. Kommer säkert vandra vidare över landet. Ett virus som har kommit världen till del – för att stanna.

Ingen virus för egen del – men händelsen igår kväll kändes som en direkt knock out. Och frånvaro från verkligheten i hela fyrtio minuter fordrade uppföljning per idag. Ringde som är angett direktnumret till sjukvården i morse. Och fick snabbt nog tid samma dag. Sen eftermiddag. Samtidigt Börje, läkare lita på i varje väder. Kollade igenom journalerna, noga. Alla provsvar – noga. Hitintills – mission impossible. Men tillsammans ger vi aldrig upp. Borde finnas någon form av svar. Förhoppningsvis positivt svar. Med en positiv lösning.

Vandrade omkring på forna sjukhuset. Och så himla många tomma kvadratmeter. Finns inga planer så är det ju närmast förskingring av skattebetalarnas inskickade medel. För ägarens egna verksamheter tydligen ointressant, ligger ju tjugo minuter i fel riktning. Om tomställd lokal kostar cirka 90% av nyttjad lokal så är det än mer anmärkningsvärt. Samtidigt som annan part, som snart behöver lokaler, inte inser vilka resurser som ligger nästgårds. Utan heller är mer intresserad investera i andra lokaler – så blir det ju närmast dubbelfel. Tragiskt.

Hårda bandage. Med kulor och ond bråd död. Turkiet kommer gå in och driva bort de syriska trupperna med väpnat övertag. Fred finns verkligen inte i sikte. Däremot alldeles för mycket olja att kriga starkt om.      

Svensk idioti. Tog del av den syriska flicka som klarat skolan på ett år och sedan direkt in i läkarstudier. Men nu måste hoppa i i termin fem p g a lagstiftning där CNS stöd inte räcker som underlag för att få stanna i vårt land. Nu lär hon istället arbeta som städare. Et sätt att ta vara på resurser!!? För den enskilde tragiskt, för samhället också lika tragiskt.

Sportkväll. Brynäs dam förlorare med udda målet mot segertippade Luleå – efter en jätteindianare. Nu är det upp till bevis i norrlandet. För Saik herrar var det tredje gången i rad som Söderhamnsgänget Broberg slogs tillbaka. Och därmed en klar och snabb plats i ena semifinalen. Då mot ett annat hälsingelag i ena ringhörnan. Ett köpelag vars kunskap kommer prövas.

Märkligt flöde under dagen. Alla stenar som välts för att leta besparingar, andra arbetssätt, andra lösningar. Inte acceptabelt när det når sitt eget geografiska område. Ungefär bevis på att det finns en hund begraven! Märkligt när intrånghet övertagit klara tankar i hjärnan.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar