lördag 8 februari 2020

Firma Ilse & Leonie


Helt rätt morgon. Tidigare lördag än förut. Rejält tidigt med träningsstart 08.30, fast idag redan 08.00. Lika bra få det gjort. Upp och hoppa, morgontidning och en mindre frukost. Så startade lördagen idag. Och gott få möta gruppen och göra de där svettningsövningarna. Annorlunda lokal som var uppdukad för kvällens Årsunda Rusch. Årligen återkommande folkmusikfestival. En gång vintertid, en gång under sommaren också. Känns lite utmanande gå ned ikväll bara för den person som annars spelar fiol i Engmans Kapell. Här handlar det om professionalitet och glädje i samma person.

Också speciell dag på andra sätt. Besök från Nils-Olov, Simone & Leonie. Och se hur lilla tjejen agerar mot/med Ilse efter alla dagar som passerat förbi. Två helt fantastiska små tjejer som verkar mycket trygga i livet. Och alltid så positiv, glad i deras närhet. De formligen sprider energi. 

Fick till och med vara med på en promenad. Med den minsta. Rak i ryggen och något stolt. Skulle givetvis velat göra om det – varje dag. Om möjligt. Och oftare ändå. Mamma hade inte alls tappat bort minnet när Nils-Olov tog in hela sällskapet på Vallgården. Det var ett öppet igenkännande. På något sätt hade tiden stått stilla.

Kul besök, Dennis. Imponerad av att en sådan ung person satsar så hårt på sitt fiske. Målmedvetet och öppet. Vet verkligen vad som krävs, och beredd satsa på det också. Om det nu går för mig att skjuta på – gör det ytterst gärna. Några mail lades ut direkt och blir intressant se om det nappar, någonstans.

Stark är de verkligen. Svenska skidtjejerna i sprint. Idag tävling i Falun på 2,5 km konstsnö. Bredvid fanns inte en enda syn av den vita varan. Konstsnö är ju en tävlingsform det också . I morgon 20 km. Samma 2,5 km slinga bort utökad med ytterligare en km. Blir ett intensivt snurrande.

The winner takes it all. Linn Svahn. Och helt utan Gunde-släktskap. Körde helt enkelt ifrån övriga motståndare. Och kunde fläkta fritt med den lilla svenska nationsflaggan. Tredje plats också svensk. Så norrmän gick det hitta precis noll utav på prispallen. Men någonstans kom väl även de att korsa mållinjen!

Svenskt också i hockeyturneringen. Klar seger mot Ryssland. Inte illa alls för det nya, bräckliga nationslaget. För nybyggt är det. Annat utläsa, inte en enda svensk tiger på planen. Ingen Brynäs tiger. Och det är ju en stor skillnad det också. Hur man bygger nytt. Känns som misslyckande i det för Brynäs – i år igen.

Sport news. Peter Nava fick med sig ena poängen mot Solnas AIK i dambandyn. Bra jobbat. Medan Skutskär plockade båda poängen mot segervissa Västerås. Borde bli de två i finalen på Studenternas. Bara det värt en resa ned till lärdomsstaden. Fast får lugna oss till mars månad.  

Uppstart handlar det däremot om i fotboll. Och derby direkt. Gefle IF vs Sandvikens IF. Ett mål. Målet till hemmalaget. Gläder direkt Malin. En fantastisk kvinna som delar uppdraget med att lotsa vår egen Science Park upp mot allt högre höjder.  

Lugn afton. När tjejerna väl somnat utbredde sig lugnet över nejden. Och inriktningen var tydlig, målet klart, morgonen när de väl vaknar igen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar