lördag 15 februari 2020

Också en lördag


På sätt och vis var det ju så; Oh, what a Night. Därav så sent hem igår kväll att det inte fanns ork kvar att slå på datorn och fördjupa mig i dess innehåll. Så något blogginlägg fredagskväll – nej. En helt speciell afton. Snabbkörde från Fagersta där heldagen tillbringats. Och nådde då Göransson Arena i tid för work shopen. Menti.com är et bra verktyg nyttja och sedan med detsamma få igång en hel del konstruktiva diskussioner. Uppenbart att den negativa kritiken mot Arenan till stor del klingat av. Samtidigt som det här med just möjligheternas arena kan hota viss verksamhet. Går heller inte så enkelt skriva bort syftet som framgår av innehållet i ett gåvobrev. Om nu någon skulle ha ambitioner åt det hållet.     


Mat och underhållning blev ett gott avslut på en lång dag med olika former av innehåll. Gemensamt med de klara motiven att nyttja befintliga tillgångar, liksom geografiskt läge. Att våga ta plats och sticka ut. Alltid det som ger förutsättningar till att bli vinnare. Klart det går att vara både ödmjuk som att ta plats.

Fredag förmiddagen ända borta i Fagersta. Kommunal inledning som i stort sett exakt visade på samma utmaningar som vi själva också befinner oss i. Men också, framförallt, vilka möjligheter vi har att påverka inom egna organisationen. Om vi vill – och aktiverar oss fullt ut. Blir mycket om och kring infrastruktur. En av de viktigaste byggstenarna för att få livskraft i vilket samhälle som helst. Fick anslå några lördagstimmar för att få ihop minnesanteckningar. Nog så viktiga för att få plattformen att stå på. Borde naturligtvis ha skrivit direkt och inte så här senare.   

Dricka eller avstå. Oftast allra bäst att avstå. Behövs inga promillen för att kunna njuta av tillvaron. Även om det påstås att jag har alla möjligheter få skjuts. Medan ”förtäljaren” uppenbart inte alls har så lätt för sig. Tydligen mycket hårt hållen. Och klarar heller inte av att planera framåt med öppen agenda.   

Kortare sömn. Men fullt klart uppe i tid även denna lördagsmorgon. För en mindre frukost och morgontidning. Finns möjligheten så avstår jag inte morgonträningen. Lördagar inte tabata men väl cirkelträning. Tio kände sig kallade/utvalda just idag. Tolv stationer, två varv. Innan den där mäktiga frukosten väntade. Hann också med ett kortare möte med Ilse. Sådant som alltid värmer. Varje gång synnerligen tacksamt. Skänker så mycket av mening gånger 100 procent.

Förmiddagsfika hos mamma. Kändes vara med ganska mycket idag. Och dubbelfikat var heller inga problem. Också helt inställd på dagens TV sända skidåkning. Och så frågade hon naturligtvis efter småtjejerna. En uppenbar friskhetsfråga.

Latheten och idrottsintresset när det till fullo implementeras med varandra. Då blir det mycken sittfläsk och sittande framför TV:n. Vinterstudion kallade hårdhänt. Kryddat med C More och deras elitserie utbud.   

HBTQ hockeyfighter som SHL bjudit upp till. Visar det självklara att var och en väljer själv. Även i en machosport som hockey. Macho är det knappast i Märsta. Drogar en fjortonåring för att sedan våldta henne. Drifter när de är som sjukast.

Damserierna avgjorda. Brynäs hockey damer fåt sina slutspelsmotståndare. Liksom Sandviken AIK dam, vars första hinder stavas Solnas AIK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar