tisdag 11 februari 2020

Åter en dag


Att vi aldrig lär oss. Vad krig medför i form av elände och flykt. Det har ju aldrig varit lugnt där nere i Syrien. Och nu fullskaligt återigen. USA bortspelade. Men fullskaligt krig mellan Turkiet, Syrien och Ryssland. Och allt elände öses ned över kurderna. Försöker försvara sig med sina mer primitiva vapen. Får ta emot allt av det mest effektiva och ödeläggande vapnen som finns i världen. Medan världen i övrigt enbart tittar på. Redan idag en miljon människor på flykt till en omvärld som nekar tillträde.

Och ett absolut konstaterande. Det här är bara början på en katastrofal mängd människor på desperat flykt. Så nära Europa Unionens gränser. Och länder som inte alls gäspar – men i praktiken värjer sig. Katastrofen så nära. Men ändå passiviteten. Eller möjligen aktivt motstånd. Stängt dörrarna och kastat nycklarna. Ordet humanism bortslängt och inte ens intressant stava till. Fast; Världen kommer absolut beröras, hårt och obarmhärtigt.

I Sverige. Aldrig haft det så bra. Och aldrig gnällt så mycket. Stundom vet man inte själv vad man är missnöjd med. Ändå hänger så många på och krigar hårt för att få erövra utmärkelsen miss-nöjeskonsult. Och uppenbart slutat tvätta sina skjortor. Istället blir kragarna alltefter mer och mer bruna. Vart har den flugit hädan – den svenska optimismen.

Morgonens klargörande. Det gäller ha resurser på plats när de behövs. Kan handla om ekonomi, om personal, om kontakter – men också om markresurser. Och ytterst gärna med framförhållning – detaljplanelagda områden.

Avgörande läge. Ha idéer på plats, till och med förslag. Som kan matcha medel som är disponerade mot och för hållbarhet. Jag har min egen mycket klara uppfattning. Fast vet inte alls vad som serveras upp –eller vem som är utsedd som ansvarig. Hoppas innerligt att vi är preparerade och har rätt ”försäljare”. Skulle enkelt själv kunna föra fram fem olika objekt som samtliga har alla möjligheter engagera.

Tacksam för lunch sällskapet. Som imponerar på mig, mer och mer – varje dag. Lyhörd, tydlighet och handlingskraftig. Här visas klart vad som kan uppnås i delaktighet och processer. Alltmer förundrad över att vi inte arbetat så strategiskt tidigare.

Styrkan sitter förhoppningsvist inte i håret. För idag fick en hel del falla. Kändes gott. Men efter morgonens hårtvätt så märks det när så mycket kommer fattas mellan fingrarna. Samtidigt så borde det växa ut, alltefter. Men då kanske klippas bort igen.

Hann hem. Kort möte med Ilse och Carl-Henrik – positivt. Liksom att få lägga tid hos mamma. Kaffe och mazarin smakade uppenbart bra. Som avslutning på en högst annorlunda dag. Hoppas nu hon får hjälp ta sig de tjugo metrarna i morgon till underhållningen med Durslaget. Vet att dragspelsmusik liksom möte med Majlis skulle få fram än mer av glädje hos henne.

Hann ned på egen träning. Strandbaden calling. Tabata passet som ger svettdroppar men också tillfredsställelse. Skulle göras oftare, än mer fokuserat. Men väldigt bra för mig, har jag bestämt!

Bestämt spel var verkligen inte vad Brynäs bjöd upp till. Hade första perioden. Men resten av matchen! Rena rama bottennappet. Som ändock räckte till en två poängare, efter förlängning och straffar. Tackar och bockar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar