onsdag 5 februari 2020

Att bry sig


Världens bästa – någonsin. Inte alls svårt förutse heller. Och dessutom för fjärde gången. Världens bästa innebandyserie – naturligtvis – Anna Wijk. En tjej med glimten i ögat och alltid vågat ta för sig. Precis som hon alltid varit sedan i yngre år. En kvinna som jag gärna vårdar bekantskapen med. En helt fantastisk person.

Morgonen, rakt in i det där. Med datorn, skriva, läsa, begrunda. Och ju mer tid som läggs ned – ju mer göra. Avhåller mig dock till stor del från att gå in på Facebook trådar. Så mycket tokigheter det verkar driva fram. Gemensamt i tokigheternas djungel, mest ett media för medelålders gnälliga män.

Tiden vandrade fort hädan. Allt som skulle ha gjorts var det blott bara att glömma. Hann dock med att få en nulägesbild från ”granngår´n”. För att kolla upp hur de har det för stunden med den magsjuka som uppenbart hemsökt dem. Aldrig något som man själv skulle vilja ha inombords. Också för att jag definitivt inte ens har tid med det.   

Positiva människor. Positivt meddelande från Hillevi som har förmågan bry sig även när det kan kännas tungt. Som vistelsen på akutsjukhuset i söndags. Och det är förmodligen då det visar sig tydligast vilka ens vänner faktiskt är. De som bryr sig, de som avsätter från sin egen dyrbara tid till att prioritera. Att göra skillnad.

Jämställda parter. Som saknar en kompass att orientera efter. Spelreglerna måste vara mycket tydliga i ett likvärdigt samverkansförhållande. Andra träffen för att orientera oss framåt. Inte i mål riktigt men ändock ytterligare ett steg framåt. Fullständig samförstånd. En stark trio måste ha minst tre starka, tydliga ben. Som klarar av dribbla framåt – med tydlig riktning.

Olika parter, olika uppdrag. Men drar vi tillsammans så blir vi starkare än var och en åt sitt håll. Mycket givande och intressant träff med landshövdingen och hans närmaste stab. Känns som en stor förståelse för var vi är på väg och än mera hur bågen kan spännas än starkare. Önskar få med det andra regionala organet också. För att bli än starkare, formligen driva utvecklingsarbetet framåt – starkare. Det finns andra län som är såväl samarbetspartners liksom också konkurrenter. Vi kunde tillsammans nysta fram de trådar som vi måste ta fatt i och lägga in i kaxlistan. Att prata är en sak, att handla också, en avgörande fråga.

Vilket enormt drag. Fullt ös i galoscherna. Kommundirektörens framställan visar på god identifiering. Och vägen framåt. För att göra kartbilden så tydlig för alla inblandade, det som behövs för att kunna ta nästa steg. Och ha den unika förmågan att kunna driva de processer som måste drivas. Skapa lagkänsla och visa att alla måste med. Få med idag 39.250 ambassadörer gör skillnad!

Så många kan det inte ingå i ett bandylag. Men flera än elva kanske hade varit ett vinstgivande schackdrag. Nu blev det torsk utan fisk. På Zinken ikväll. Förlustsiffrorna som skrevs 7 mot 9. Noll poäng - men hungriga på många fler points. Sandvikens AIK av idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar