onsdag 26 februari 2020

Och plötsligt..........


Lång fredag. Åtminstone till namn. Men idag betydligt längre dag med möten långt in i kvällens mörka timmar. Sista räknades inte som så där synligt. För då handlade det istället om ett långt telefonmöte. Faktiskt det enda som kunde vara möjligt för mig själv då jag hade annat, fulltecknat även i kvällen i övrigt.

Mycket ekonomi nu. Grunden till vad vi kan göra, eller inte göra. Och det borde varit självklart för oss tidigare år också. Annars hinner verkligheten ikapp oss. Och då blir det än tuffare. Oerhört tacksam för de rekryteringar som gjorts och nu verkligen tar fatt i obalansen. Ledarskap har uppenbart betydelse. Chef kan man bli, väljas, utses till. Men ledare är något man är – eller inte.

Tydligt. Alla former av investeringar måste det finnas utrymme för. Speciellt när det fordras upplåning. Då måste det finnas utrymme till lån. Och ett gott mått är fortfarande att aldrig investera mer än vad avskrivningarna tillåter. Somliga påstår att det är skillnad mellan investeringar och driftspengar. Rätt – och fel. Investering ska skrivas av och den summan påverkar ju kostnaderna direkt för våra verksamheter. 

Finns mycket att grunna på, inte utrymme för att göra fel, ta fel beslut. Men då fordras det också insikt om nuläge och väldigt mycket på fötterna så att ex vis investeringar vilar på sakliga siffror. Kompetens och ansvar går alltid hand i hand. Och förmågan tänka utanför boxen. Hitta nya, innovativa lösningar.

Årsmötestider. Inför men också i vissa fall redan genomförda. Blev också mötet sen tisdag afton. En hel del rekapitulera. Vad som har genomförts under gångna året. Hur det stämmer med planeringen. Och vad som tillkommit – främst också resultatet!  

Tjugofyra timmars mätning. Blodtrycket. Bandet nu borta. Undrar om något syntes. Enligt min amatörmässiga avläsning så syntes inget dramatiskt alls. Frågan från min sida; räcker det verkligen med blott ett dygns avläsning.

Sammanträdena medförde att den där Brynäs matchen missade jag nästan totalt. Såg slutet, men med telefonmötet i handen så var det helt utan ljud. Utan poäng blev Stockholms äventyrets utflykt för gästrikarna. Hade så väl behövt en trea. Men ett självmål samt en helt tappad puck framför eget mål var för mycket negativt att åtgärda.

Och sedan. Rena hissen nedåt. Försvann bokstavligen under fyrtio minuter. Helt och hållet. Inte kommunicerbar. Men den här gången avstod vi från ambulans. Hittar ju inget i varje fall. Vaknade till, frös ordentligt och hamnade i sängen. Fortsättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar