måndag 17 februari 2020

Att vara i molnen


Lite svårt förstå – faktiskt. Att ta till sig, tugga in. Elvägen efter E16 mellan Sandviken och Kungsgården har testats i alla olika väderlekar. En formidabel succé som enbart visar på att allt fungerar prickfritt. Och så beslutet. Istället för att bygga upp elvägen från Gävle Hamn och allt längre västerut så plockas istället sträckningen helt ned och placeras i Tyskland.

Den aktuella sträckan i Gästrikland och in mot Dalarna är en väldigt stort nyttjad väg för tunga transporter. Starkast i Sverige! Och när privata intressen erbjuder sig klara byggnationen så avvisas det, då Trafikverket är den myndighet som har rådighet över vägen! I tider då alla borde vara angelägna profilera sig inom hållbarhetsfrågorna. Här till och med minimera utsläppen till noll. Uppenbart att talade ord och det egentliga innehållet har helt olika betydelse för aktuell myndighet. Ett konstaterande som stärker förtroende?

Avsnitt märkligheter. I morse som tidigare, värmegrader. Men på lokalradion så lyftes de fram, ena efter det andra, halkolyckor i trafiken. För egen del fem plusgrader. Raksträcka mellan Årsunda – Sandviken. Och en rejäl avåkning långt in i mossen. Så tydligen var det omöjliga möjligt även här. Om nu inte – viltolycka kanske. 

Rejäl avåkning senare under kvällen. Vid ratten moderaterna. Utredning kring vilken osund konkurrens vi bedriver. Osund konkurrens är ju ett lagbrott. Så uppenbart påstås att så sker. Påstår de! Men saknar helt stöd för det från ortens företagarförening. Kosta på utredningar kring och om det som inte existerar är tydligen ansvarsfullt i den märkesbetäckning som vissa har på sina rockslag. Och föga överraskande fick de stöd av sitt broderparti. Hej och hopp Ljungman Jansson.   

Började morgonen i en tandläkarstol. I första hand inte för tandläkare men väl för tandhygienist. Kändes ordentligt när tandstenen skulle avlägsnas. Men också något överraskad när en skruv gängat upp sig. Så nu har jag förhoppningsvis inte en skruv lös längre. Men det lär andra få bedöma. Från vissa kanske förtroende även innan det hela stycket fixerades igen. Ett återbesök per morgondagen visar väl också att det fanns ett hål att reglera.

God presentation av vår närstående högskola. Precis som det borde vara när rektorn höll i ordet. Men fann anledning med en del uppföljande frågeställningar. Fick bra svar. Men har med säkerhet många andra frågor kvar som jag gärna ställer vidare.

Den långa kvällen äntligen avslutad. Hoppas det var ett berikande möte för några, i alla fall. Var ju en liten grupp som har en tydlig avsikt att hugga på precis allt. Oavsett fråga och gärna mer på mindre än på övergripande strategiska. Också ett sätt at söka profilera sig på/genom. Medan man i vardagen är bland det mest tandlösa som sett dagens ljus.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar