måndag 24 februari 2020

Fyrverkeri


Hade ju varit en rejäl styggelse. För i vissa kommuner har fullmäktige beslutat om fyrverkeriförbud. Gudskelov gäller det tydligen inte Söderhamn! På telefonmöte i morse fick jag till och med höra att deras kommunstyrelseordförande hade prioriterat kvällen till förmån Hällåsen. Kanske för hans förkärlek till artisteri. För något måste ju dra en vanligtvis mycket upptagen person at göra dylika prioriteringar. Kvartsfinal två i bandyslutspelet var ju rubriken. Hemmalaget heter Broberg och gästades av super unga Sandvikens AIK. Och som i alla andra matcher så stegrades siffrorna upp till något som heter resultat efter full tid. Hemmalaget två målbollar. Och gästande lag nio (9)! Gott att inte förnedra med tvåsiffrigt. Det hedrar verkligen svartvitt. Två matcher spelade och resultat i matchserien två - noll. Handlar väl blott om kompetens, entusiasm, spelsinne, snabbhet. Självklart. Fyrverkeri!!!

Andra matcherna. Ganska förutbestämda resultat där också. Jämnast i Bollnäs. Och det var väl också självklart. På papperet kanske Västerås gurkorna kunde bjuda upp. Men efter två raka förluster mer av snittgurke hållet.

Bra morgon. Omvårdnad. Samma sak som vilken häst som helst behöver. Men då heter det kanske klövvård. För egen del fotvård. Rekommenderas ofta och mycket. Fötterna en del av allt annat, själen inte minst. Förmågan att tycka om hela kroppen, hela längden från huvud till yttersta tån. Känslor som lösgöres.

God förmiddag i övrigt. Antal ämnen som berörs. Och som berörs i fullständig ödmjukhet. Och respekt för varandra. Det som ger en grogrund att bygga ett samarbete vidare på.

Landsbygdsutveckling. Många ingredienser. Handlar om samhällsservice i sina vidaste begrepp. Plockar man något av det viktigaste ur samhällskroppen s kan hela samhället sloka, brytas ned, krackelera. Förenat med dagens besked, förslag. Ta bort en del av den redan bristfälliga kollektivtrafiken. Kanske kan vara lite hånfullt mot vissa – Hela Gävleborg ska leva. Temat med kvällsarrangemang. I Storvik. Men utan mig. Po Tidholm anses vara en drivande kraft för just landsbygdens behov och självklara rättighet att hävda sina behov – och möjligheter.

Tid för mig idag. Sätta på en 24 timmars. Om det nu kan vara blodtrycket. När hissen går nedåt. Och det gör den onekligen ibland. Vänster överarm. Trycker stundom ordentligt, nästan ont. Men oftast helt normala, nästan sköna tryck. Får väl se senare vad farbror doktorn får ut av det här. Hoppas ju på det bästa. Hälsan är viktig för de allra flesta. För mig också.

Testade sen eftermiddag. Promenad över dryga milen. Kanske syns det på något utslag. Men på andra sätt gott i alla fall. Borde lägga mer tid till detta. Mer kontinuerligt. Märkte ju igår hur det påverkat en närstående person med tre dylika pass – varje vecka. 10 kilo mindre barlast. Och multiplicerat med antal steg så blir det en stor tyngd att slippa belasta skelettet med. Samt lättare för allt annat, för hjärtat och andra värdefulla inslag i kroppen.

Kollade in Hamilton i repris. Ingen textning. Så det blev som att ramla in i en rysk långfilm. Uppriktigt något svårt med språket. Men bilden var det inget fel på. Och tillfredsställt att också kunna pricka bort avsnittet som genomtittat.

Hann med basketmatchen mellan Sverige och Turkiet i ett utsålt Globen. Inte många idrotter som är så infernaliskt spännande som just basket. Matcher som så fort kan ändra karaktär. Det självklara som så snabbt kan bli något helt annat. Men blå/gult till slut – det som räknas.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar