fredag 7 februari 2020

Tacksamt besök


Egentligen oerhört många minnen – som skulle kunna plockas fram. Efter alla de här åren. Mycket tillsammans och mycket som korsat våra vägar. Mycket vi tyckt lika kring, mycket vi tyckt helt olika om. Närhet, värme, respekt, mångfald. Länge sedan men ändå speciellt när äntligen Mats och Lena hittade hit – igen.

Möjligen är jag själv nu mer uppdaterad om lokalsamhället än vad just Mats är i förhållande till då. Fast då var då något helt annat i hans egen procession. Då han ofta visste om saker och ting långt innan de faktiskt inträffat.

Hamnade som avslutning till det där kring grannlandet Estland. För även där hade vi ju gemensamma äventyr. Och äventyr som görs gemensamt gör faktiskt ständiga avtryck. För oss med positivt innehåll. Några äventyr kanske var jobbiga men numera enbart innehållsrika och värdefulla.

Dag på gruppmöte i övrigt. Men missade ju antal timmar på grund av annat. Prioritera mycket på begränsad tid kan bli detsamma att missa innebörden i allt enskilt. Och just det beständiga från gruppmötet blev inte så mycket. Got då att vi hade med andra från vårt gemensamma lag. Som tar till sig intryck, har frågor att driva, driver dem, delar med sig – och gör skillnad. Som det är att bidra med engagemang och konstruktiva förslag. Annars lät hänt att skylla på andra. Aktivitet är aldrig fel, att vara dryg dock ett stort fel.    

Borde vara självklart sätta handen på hjärtat och fråga vad var och en bidragit med. Förhoppningsvis inte kändisskap genom att säga ej, utan mer att vara på med förslag, med ambition att våga trampa upp nya stigar.

Inte alltid på Slottet. Men idag var sådan dag. Guidad tur, och en härlig lunch. Hövdingen som tog emot oss i Rapatac Advisory Board. Också det en organisation som både vågar som klarar av att göra skillnad. Inte gå efter utan vågar gå först. Mer och mer imponerad. Gott att dansa i takt med just Moussa. Att det också handlade om en trevlig och välkomnande värd gjorde inte dagen sämre. Utan även här som ett gott och minnesvärt minne.

Ordning och reda. Precis som det ska vara. Olika roller, olika ambitioner. Vissa väljer den riktningen, revision och rättning i ledet. Utbildning i dagarna två gör säkert skillnad. Om det inte var klarlagt förut så bör det vara än tydligare nu. Vad och vem som gör fel – och vad/vem som alltid gör rätt.  

Klart jag letar på sportsidorna varje dag. Kanske, kanske inte, kanske. Att Brynäs hittat något guldkorn som kan biträda till att det blir fler värdefulla trepoängare. Men hitintills inget napp, inget värdefullt. Kanske inte något slutspel i år – heller.

Berör också stämningen vad som sker i närstående Årsunda IF. Vem kan segla förutan vind. Eller vem/vilka kan lyfta utan ledarskap. Någon/några som klarar av att sätta ihop laget till en fungerande maskin. Lämnar aldrig hoppet utanför.

Lång vecka avslutad och sängen kallar med tydlig riktning. Ny dag i morgon, ny dag med nya möjligheter. Och att veta – det är också att vilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar