lördag 29 februari 2020

J-la brand


Louise Lindström. VM final för juniorerna i skidor. Idag handlade det om sprinten. Och en svenska i finalen, en svenska först över mållinjen. Guld. Och Louise åker givetvis för Högbo. En renodlad Sandvikentjej, grattis.

Annars en negativ inledning på dagen. Inte alls hela. Men all lager, hela nyuppsatta färgtillverkningen – nedbrunnen. För kvalitetsföretaget Centrum för Byggnadsvård, Gysinge. En rejäl smäll. Hoppets låga står till förfogande. I avvaktan på att vi kan sätta upp ett möte och tillsammans se på vilka möjligheter som finns. När det känns svårt så prövas innovationerna. Just nu är det närmast tårar i ögonen. Känner med företaget, med samhället, med alla inblandade.

Tidig morgon. Styrketräning nere på Strandbaden. Elva tappra idag. Och ett helt nytt upplägg. Föredrar dock tabata – varje dag i veckan. Men säkert blir det ömhet i morgon. Otränad och stel som ett kassaskåp.  

Europa touren skidskytte. Idag vinst för Jädraåstjejen Elisabeth Högberg. Som inte tagits ut i landslaget för touren. Men här biter det verkligen bra. Skidåkningen sitter, skyttet sitter. Som det också borde göra ett år som detta. Skottåret 2020. Fortsättning följer, redan i morgon. Eurosport blir programmet att följa sändningen från.

Lång dag med befrielse från bilkörning. För den sysselsättningen handlar det om för så många. Speciellt stockholmare på väg söderut efter sina sportlov. Vecka nio är ju vad som brukas som skolledighet i det geografiska området. Och uppenbart är E4 ordentligt igenkorkad nu.  

Sportlov eller inte. Oreglerad temperatur. Upp och ned. Men aldrig några kalla grader – så länge. Så förrädiskt är väl det minsta vad gäller isförhållandena. Ändå var det personer ute och åkte i Bovik. Åtminstone tre personer som plumsade i. Uppmärksammat från en stuga, varifrån Räddningstjänsten larmades. Nu gick det uppenbart bra, den här gången. Det är ju inte alla förunnat att klara av att gå på vatten.

Avdelning patetisk. Moderaternas body-guard Tobias Billström låter sin vackra bild porträtteras som en form av vakt så att flyktingar från Turkiet hindras från att komma in i vårt skyddade Europa. Nu när uppenbart turkarna öppnat gränserna för fri passage in i Europa över Grekland. Fast Billström – synonymen för den som tränar på gym, baklänges. Ny moderat synvända. ”Det är en sån galenskap.

Och det säger väl nåt om självbild”. Uttrycks så klart av Axel Schulmann. 



Tuff afton. Hade räckt med första perioden. Men tyvärr, ibland. Tre perioder och då hände så mycket negativt. Närmast ett under att laget ändå kunde kvittera. Och till och med avgöra i övertid. Två poäng till Brynäs Hockey – när Växjö tog tre. Så istället för att minska skillnaden tog smålänningarna ytterligare steg till slutspelsplats. Och därmed slutspelat för gästrikarna – om bara fem omgångar.

Lika slutspelat för Brynäs dam som i semifinalspelet nu ligger under med 0-2 i bäst av fem fighter. Därmed kan lågan släckas redan under söndagen.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar