torsdag 13 februari 2020

Glädjeafton


Ingen rök utan eld. Ett gammalt uttryck. Och idag definitivt helt fel. Mycket brandkår var det definitivt. Men då mer kring organisation, ekonomi, framtid, viljeinriktning. Och viktigt – mycket – att klara av hantera orden väl. Får inte på något sätt vara frågan om att reta upp. När vi kommer fram till något konkret måste det ha funnits en process bakom. Allt för vanligt när det klafsat in beslut utan den där processen som har möjlighet skapa delaktighet och förståelse. På det området finns det oändligt mycket lära sig! Inte minst i nutid.


(V)-huggning. V bjuder upp till dans på kommunfullmäktige måndag. Allt för att försöka söndra. Men det är ju uppenbart deras enda uppdrag i politiken. Och då ska de ju (V)årda sitt varumärke. Frågan är väl närmast vad dansen heter? Kosackdans måhända. Bara fylla på syre och inte klättra ned i källarvåningen och hamna i motpartens ankdamm.


Har alltid gåt för rödmärkta varor. Så svårt hålla mig undan idag. En overall skulle sitta fint. Men det där med en XL markering fanns inte alls bland reavarorna. Inte heller bland de med ordinarie priser. Än hur väl jag höll in magen så var de redovisade overallerna alltför tighta. Fick helt enkelt bero. För när jag verkligen behöver så finns det säkert andra affärer redo att sälja.

Först Ciara och snart Dennis. Det ena avlöser det andra. Stormarna kommer och går, men de kommer alltid tillbaka med andra namn. Och drabbas allra hårdast gör våra södra delar av landet. Allra hårdast västra delarna. Så givetvis gäller det ha placeringsförmåga. Precis som i fotboll. Har ju tidigare hört flertal kommentarer från visst hälsingskt håll; Ni har alltid betydligt bättre väder i Gästrikland. Och genom min egen tilltro så måste väl kommentaren vara rätt!

Fortsätter gör också Corona. Viruset som fortsätter sprida sig, biter sig kvar. Finns nu lite överallt men fortfarande med sin kärna över Wuhan, Kina. Flera stora städer i det jättelika landet har en form av utegångsförbud. Straffen är hårda för de som trotsar utegångsförbuden.

Vissa här borde också ha utegångsbesök. De ungdomar som begär rån, överfall. Och som sedan till och med spelar in sina offer, förnedrar dem, urinerar på dem, klär av dem. Vissa tror de kan elimineras med poliser och övervakningskameror. Sedan finns det realistiska röster också – som förstår problematiken.

Problem? Tja. Redovisas ett överskott på 316 miljoner är det väl närmast att gratulera. Men ändå så är det knappast något större vingelutrymme. Kretsar kring överskott på 1%. Inte mycket utrymme hamna snett runt. Ambitionen borde vara minst 2%.

Några dagars sol, idag allra bäst/mest. Det har varit en mycket lång och grå vinter. Där den vita varan lyst med sin frånvaro. Grått väder = depressionsväder. Forskning eller inte. Ett bra sätt bli av med sin eventuella depression är uppenbart att anmäla sig och delta i Vasaloppet. Kanske det går svetta ur sig depressionsvirus?

Fin afton. Tabata som avlöstes av Brynäsmatch på TV. En rejäl femetta. Så blev till slut resultatet när Brynäs hade hemmaplan. Rena mörkret för Bulans Lule. 5 – 1.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar