onsdag 19 februari 2020

Lärande


Lärorikt. Precis varje enskild dag – men vissa mer än andra. Och idag definitivt en sådan. Handlade ju om möte med revisionen. Ändå var det mina egna frågor som sprutade fram. Kunde ju liksom inte undvika ställa dem. Vissa tydliga svar, andra mer att frågorna fanns kvar – men samlades upp. Finns fortfarande enormt lära sig om Räddningstjänsten. Just i nuvarande roll mer som en prao. Fast spännande, verkligen. Och mer av samma vara redan innevarande vecka.

Integration, meningsfullhet, motivation. Och samtidigt det här att lyckas så väl i språkträningen. Vissa går vidare inom just detta yrke. Andra kanske till något helt annat som till undersköterska eller likartat. Finns precis alla yrken för den som är ambitiös och vet vad densamma vill. Intressant med dagsbesöket hos Textil Design. Så svårt arbeta långsiktigt, hållbart när förutsättningarna plötsligt försvinner – då och då. Det bästa är att samla de som finns på olika håll men som också har stort inflytande. Så får de snacka sig ihop och en form av beslut verkligen tas.

Ökar allt mera. Mötena i olika konstellationer. Just i kväll i en majoritetsgrupp. Självklar hantering. Men alla de inspel som gjordes ska jag naturligtvis ha respekt för. De har ju inte varit med på själva resan.   

Lite förkylning gör sig påmind. Borde försöka få till mer av vätska och sömn. En rimlig åtgärd för att få ut skiten ur kroppen. Men det blir långa dagar, kvällar ändå. Låter latheten få övertaget och slötittar eller fördjupar mig i datorns innehåll.

En glädjande nyhet undre kvällen. Brynäs dam fixade 4 – 0 seger i första slutspelsmatchen. Svårare för herrarna som troligen låtit slutspelståget passera förbi redan – medan gästrikarna blev kvar på perrongen. Utan att kunna stärka den ekonomiska biten. Utan att få se hjältarna och hylla dem efter förtjänst.  

Tidens förslag. Tydligen en tankesmedja för inkränkthet. Bortser helt från behovet av kompetensförsörjning. Bygger istället på kända tekniken; vi-mot-dom. Eller om det blott är ett sätt att försöka få tillbaka väljare. Alltså att förståndet i alla fall finns. Men att opinionssiffrorna kräver något helt annat.    

Ingen träning ikväll heller. En kortare promenad kanske ändå är bättre än ingen alls. Så kort blev det. Och mycket sen avfärd. Borde gåt längre, borde gått tuffare och pulshöjande. Bättre litet än inget alls – får jag ta till mig.

Lite sms utbyte kring vem som menar – eller inte. Enkelt kasta ur sig och inte våga visa korten i verkligheten. Dylika ställningstaganden som är olika, den och den emellan. Liksom inslaget i TV om att köra bil på isvägar över sjön. Fordras även då; att lita på.

Världsrekordförsök blev det  i alla fall. Mer eller mindre omöjligt leverera på beställning. Höjderna allt mer omöjliga fatta. 6,07 är en gigantisk höjd. Men inget Duplantis världsrekord kväll.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar