fredag 15 april 2022

Polis, polis, ...........

 

Dagen i dag är en märklig dag. Den är din. Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll än du redan givit den.
Morgondagen vet du ingenting om. Men dagen i dag har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon. I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag. Den är din.

Så varje dag har sina olika möjligheter om vi blott anstränger oss leta efter dem, fylla dem, ge dem luft att kunna flyga. Högt och ståtligt. Samtidigt måste det finnas plats för eftertanke, återkoppling, begrundande. Något finns det ju där att lära av historien. Såväl på kort som längre sikt.

Inte minst påsken ger oss alla den möjligheten. Fundera tillbaka och verkligen fråga sig hur mångas minne som lever kvar efter två tusen år. Minnen om har som stort syfte att ge hopp och mening. Att vara en form av kompass inför framtiden.

Dagen igår var en högst märklig dag. När polisen i Linköping gav sitt tydliga klartecken för en extrem dansk högerorganisation att demonstrera mot alla former av islam och offentligt bränna koranen. Refererar tillståndet till yttrandefrihet och religionsfrihet. Men noll eftertanke om det också skulle kunna handla om förföljelse. Märkligt när polisledning själva är med och tar beslut som de flesta förstod skulle utmynna i stora oroligheter. Tre skadade poliser, tio utbrända polisbilar måste alla ta avstånd från. Sådana händelser är aldrig acceptabla. Men i vilken polisutbildning saknas insikt hur en låga kan utvecklas till en ohejdbar brand.

Idag fortsätter de polisiära tillstånden drabba två socioekonomiskt svaga stadsdelar. I Stockholm liksom i Örebro. Och därmed har den danska extremorganisationen lyckats igen. Få till den där uppmärksamheten. Polisledningens ansvar? Kvällens renodlade upplopp förenar inte ordet polis med trygghet.

Annat ansvar. Mitt eget. Öppnade en Meesinger file till mig själv. Kände ju till avsändaren. Som frågade om jag var med på en bild. Då blev det komplicerat. Någon bild hittade jag inte. Bra trassliga ordvridningar. Raderade. Fick ytterligare en av också bekant, raderade igen. Men uppenbart var det här något som smittade Facebook underlaget. Sprutades iväg osammanhängande rader från mig själv! Uppmärksammades, tack för det. Och med Carl-Henriks hjälp också nytt lösenord. Hoppas blott att det hjälper till att komma ur situationen. 

Lång fredag som det brukar vara långfredagar. Men blev inte så där mycket gjort. Fick dock ihop en hyfsad långpromenad. Men det var något lerigt efter vägen nedan hembygdsgården. Men runt jag kom. Bra så. Lite nytta kanske, tvätta bilarna något. Men två hockeymatcher. De tar lika lång tid som under den egentliga vintern.

Och en avslutande TV kväll. Bäst i test och Mask singer. Med säkerhet lite av medel Svensson med andra ord.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar