fredag 8 april 2022

April snö - mängder

 

Ut och mät. Oerhört blöt och tät snö. Trots detta mätte jag i morse 23 cm. Tungt som bara den. Blev en brottningsmatch med den vita vara. Räknade inte timmarna, men de blev många. Ett rejält träningspass. Fast kanske inte höll bästa tempot. För jag orkade ju dagen igenom! Skönt at inte ha något planerat möte dag som denna. Fast missade ju alla de där handlingarna jag dels skulle läsa och reflektera kring. Liksom allt det jag skulle skriva själv. Får njuta av en tillfredsställelse på ett speciellt sätt – ha fått bort så mycket snö.

Uppdaterad kring vad som sker i Ukraina. Micke kom och gav mig insyn. Som genom sin fru har källarna till så många som finns kvar i landet. Men även han har berättelserna om enorma övergrepp. Ett s k broderfolk som förgriper sig på sina grannar. Hemskheternas berättelser har blivit något av vardagsmat.

Sabuni. Blev inte ens kvar över valet. Utan fick sin uppenbarelse natten till i natt. Och avslöjade sitt eget beslut på presskonferens idag. Avgår omedelbart från partiledarskapet hos Liberalerna. Överraskande eller ej? Har i alla fall backat partiet ända sedan sitt inträdande. Just nu indikeras 2,1%. Biträdande partiledaren träder in direkt. Samma budskap. Stödjer en ny regering med moderaterna, kristdemokraterna och Sverige demokraterna. Med andra ord ingen kursändring efter Sabunis avhopp. Och nu avslöjas vad det här avhoppet betyder opinionsmässigt. Blir många stegpinnar klättra på om det ska bli förnyat förtroende i riksdagen. Annat parti som vill klättra över det där strecket men uppenbart inte ser sig behöva nytt/nya partiföreträdare. De gröna, miljöpartiet.

Lackar mot påsk. På olika sätt. Påskgodis i ganska stora mängder tog vägen in i munnen. Och med stort förtroende för det magiska med dem. Blir ny påse att fylla under lördagen.

Teaterveckan i Skellefteå avblåst. Fick kort meddelande att det varit fantastiska dagar som fyllts på med närhet och mening. Fortfarande drar Västerbotten på det där speciella sättet. Som om att tiden har stått stilla.

Även uppdatering om situationen i Australien. Även där följer de situationen i Ukraina. Nu planering för intensiva dagar i Schweiz. Fick en kontakt till Orest. Avvaktar dock tills han öppnar korrespondensen. Kommer blott detta så kommer jag direkt bli ordentligt engagerad.   

Kramatorsk.. Också en ort i Ukraina. Nu känd när ryssarna skickade in en missil rakt på tågstationen. Dessutom en klusterbomb! Krigsbrott – åter igen. 50 dödade och 80 skadade. Misstag? Beräknat av sjuka hjärnor. Kan det blot vara Putin som är helgalen? Eller är det en galen ledning runt honom i övrigt också.

I övrigt avslöjas ort efter ort som varit ockuperade av röda arme´n övergrepp. Förödelse, våldtäkter, avrättningar. Missfoster!

Mitt under allt detta. Eus högsta ledning besöker Ukrainas president i Kiev. Och överlämnar en form av inbjudan till honom att landet kan vara mycket nära en plats i EU familjen. Och ger tid till eftertanke. Presidentens svar: behöver inte mer än en vecka. Så kan det vara mer av den blå gula varan i EU!

Diskussionerna fortskrider. Medlem eller ej. I Nato för Finland och Sverige. Finland med stormsteg inför en ansökan? Sverige mer frågande. Men knappast fortsatt utanför om nu finnarna träder in. Hela världsordningen förändrad efter allt som skett från och med den 24 februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar