onsdag 6 april 2022

Från det ena - till - det andra

 

Borodjanka. Nytt namn på en annan ort. Men gemensamt med andra orter. Förödd. Våldtagen av bastarder. Monster som fått fritt utrymme och även här krossat allt som kommit i vägen för deras pansarvapen. Fortfarande analys vad som skiljer en människa för en dödsmaskin utan alla former av mänskligt beteende.

Kan inte gå uppnå en enda förklaring vad som skiljer en människa från en nation från en annan. Det måste finnas en annan förklaring till vad som skapar monster.

Heldag. Social hållbarhet. Något svårt att exakt definiera. Enklare ge exempel på. Blev en hel del intryck. Mycket och stora engagemang för att göra en del av vår kommun bättre. Kanske där behoven är allra störst. Centralorten. Där kittet inte är lika starkt. Klart det finns lärdomar från delar där samvaron, förståelsen, gemenskapen är mycket starkare. Valt kanske handlar om ambitioner. Fördjupa sig i och travaupp stora högar av problem. Alternativet är att sätta fokus på möjligheterna. Den som bygger problemoceanen kan mycket lätt drunkna i densamma.

Workshop möten. Fanns möjlighet ha ambitionen trampa upp stigarna med samma åsikter. Alternativet våga och lita på möjligheten att trampa upp nya stigar, hitta nya lösningar, våga vara kreativ och innovativ.

Ett ärligt samtal, som jag upplevde det hela. Öga mot öga. Analys av nuläget i vår kommun. Hur utvecklingsarbete drivs. Hur en organisation kan jobba med fokus på möjligheter för såväl privatpersoner som företag. Skapa hinder kommer aldrig bli en lyckad strategi. Och skulle det finnas så måste detta i så fall opereras bort.  

Göra något åt sitt eget leverne?  Motionera mera. Äta mindre portioner. Inte bry sig om snedseglare som sätter diagnoser på andra. Utan inse att deras leverne är oerhört inskränkt. Möjligen tycka synd om.

Fast något svårt komma bort från spelregler. Kliar-du-min-rygg-klar-jag-din är knappast det friska klimatet som ger utveckling. När saker inte fungerar enligt fastställda spelregler så måste någon säga till. Och händer då inget fordras mer tydlighet. Måste finnas ett handtag stoppa det tåg som blott susar förbi utan mål och hållplatser.      

Vilka härliga ungdomar. Sex utvalda UF företag presenterade sina affärsplaner, produkter, målsättningar, marknadsföring – resultat. Klart imponerad av föredragningarna. Klart det går slipa ned. Klart det går få till ett större lugn i presentationerna även när det finns en form av stress över det hela- Men sammantaget – åter igen, imponerad. Vad månde bliva

Resultat retroaktivt. Ändå så intressant att andra handslaget Oskarshamn står där med en 1-0 seger mot Rögle bandyklubb.

Sju minuter. Så var det klart. Inga biljetter att komma över. Inte nu när ERP Monitor Arena är utsåld. Till femte och avgörande hockeymatchen i SDHL. Vinnarna tar hem svenska mästerskapen – guldet! Brynäs vs Luleå Hockey. Tar inte ut segern i förväg. Men klart guldet ska dit där det hör hemma. Runt halsen på Brynäs damerna. Bye, bye Luleå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar