tisdag 5 april 2022

Kross

 

Butja. Blivit välkänt world wide. Men knappast på ett positivt sätt. Orten totalt förstörd av ryssar. En form av soldater som skulle varit en enorm skam för vilket annat land som helst. Avrättningar, förstörelser, våldtäkter – alla möjliga fall av övergrepp. Som försvaras av ryska staten – med att de aldrig skett! Trots bilder, trots ögonvittnen, trots döda kroppar. Knappast något som världen någonsin upplevt i historieboken dessförinnan.

Läsa uttalandena från mäktige ryssar är alltid detsamma som att konfronteras med fake news. Något som en normal människa skulle akta sig bli kopplad till. Framförallt en företrädare.

Blev en fylld dag trots allt. Välfylld. Enkäter som stod i rad för att besvaras. Men också en del av ett uppdrag. Over and out.

Mycket intressant teamsmöte från Melbourne. Trots stor ocean så är vi på samma våglängd. Fokus inställt på möjligheter. Behöver ändå uppdatera med på jämlikhetsfrågor. Finns ett betydande utrymme att fylla upp till. Inser det själv.

Lunchmöte tillsammans med Lou och Ilse. Hägrande och idag fick vi till det, verkställdes. Fast så där riktigt hungriga var de verkligen inte. Fast både de som jag själv fick ju gå på restaurang. Nog så viktigt.

Lite överraskande samtal. Södra Stockholm med ämne riktat mot södra Spanien. Finns ju att göra där för att få till en rättvisande bild och möjligen någon form av positiv förändring. Uppdrag hantera vidare på fredag.

Att inte vara uppdaterad. Att inte nyttja tillfället till kompetensförstärkning. Skulle ha varit märkligt. Fylldes på i mängder. Hela eftermiddagen på Science Park runt ämnesområdet vätgas. Sveriges bästa experter delade med sig i stort omfång. Skulle närmast vilja prova på att hålla egen föreläsning! Svenska strategin kommer dock inte antas förrän i november månad. Sedan är den på plats i 44 framsynta länder!

På samma ämnesområde. Antecknade febrilt och hitta antal trådar dra vidare i. Egentligen de flesta självklara – men någon borde ju göra det.   

Ett gammalt politiskt uttryck; Någon j-la ordning måste det väl vara. Det som håller över tid. Då som nu. Finns spelregler och då ska det givetvis spelas efter desamma. Fotboll spelas med fötterna, handboll med händerna. Och grupptillhörigheten betyder oerhört mycket. Ledarskapet helt avgörande.

Knepigt med digitala möten. Utloggad och utan egen möjlighet komma in igen. Eller vad nu det hela beror på. Kanske knas i tekniken, eller i hanterandet.

Aktuellt kring Ukraina. Mycket tycker jag lika kring men i väsentliga delar har jag en mycket annan uppfattning. De som kommer till Sverige är stora tillgångar. Inkludering utgår från samhällsengagemang och inte i första hand ensidig organisation.

Skulle avgöras på något sätt. Om serien skulle gå vidare till det maximala. Fem matcher eller avslutas i kväll. Serien med finalmatcher. SDHL match nummer fyra i Luleå – och vilken kross. Luleå vs Brynäs 2 – 7. Nu avgörs allt i ERP Monitor Arena torsdag kväll. En av årets höjdpunkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar