torsdag 28 april 2022

Ärtsoppa och pannkaka

 Räntehöjning – men alldeles för sent. Blott fundera hur det kunde bli på detta viset. Måste ligga något som dolts bakom det sena uppvaknandet.  

Pengar och pengars värde. Klart inflation på 6,1 procent slår mot även privatekonomin. Knappast någon som har en löneökning i samma härande. Och därmed så blir det ju i realiteten en form av lönesänkning. Pengarna bär inte lika långt längre.  

Klart att vi redan är inne i en ny världsordning. Men den världsordningen har liksom inte stannat upp. Vi vet faktiskt inte när, var, hur eller ens om! Den som utlöste allt det här. Diktatorn från Moskva. Som inte ens då visste vad han gjorde. Kanske p g a sjuka rådgivare. För så himla mycket dårskap som visats – kan ju knappast komma från en och samma person.  

Folk som pinas, folk som utsätts för ondska och död. Inget det går önska någon. Men som blivit lite av vardagsmat i Ukraina. Måste bygga upp enormt stora trauman att hantera. Samtalsterapi i alla ära – men räcker det till. Och finns det i tillräcklig omfattning och dessutom är det tillgängligt? Personer som utsätts för krig och förödelse – dessutom från sina grannar. En helt omöjlig situation som blivit verklighet.  

Klar morgon, något kylig. Tog min tur mot Gävle genom skogligt landskap, Bovik.Sverige är fantastiskt – överallt. Blott öppna sina sinnen och njuta.  

Välkomnande. Stora välkomstleenden redan från ledningskontorets reception. Positivt samtal. För att vanda uppför de slitna trapporna. Likartat välkomstleende bränns av från Lisa. Som har varit där så länge men nu packar ihop. Klart att vi blir många som saknar henne och hennes professionalism.  

Omfattande – det som ryms i hållbarhetsnämnden. Inte varit med länge där men känner mig mycket välkomnad. Enda frågan för mig; Hur kan jag paketera det här och bära in det i den egna gruppen på något fruktsamt sätt. Funderar parallellt – gör någon annan det, har någon annan likartad ambition? Möjligen – men genomförd? Möten i alla ära, men jobbet är ju större inför och definitivt efteråt. 

Fungerar det också. Med egna luncher. Ger ju tid att prata med mig själv. Blivit några nu. Ny erfarenhet faktiskt. Kan vara bra prova på, lära in nytt beteende, ny situation. Fast så enkelt ramla in på mobilens möjligheter och därmed läsa in en hel del tidningar.        

Grattis – fast det blir ju först i morgon som jag landar där. Och enklast fixa present idag. Bra eller inte – men ändå utfört. Omslag ska ju fixas.  

Utgifter. Visst men när aktiv handling ger så gott resultat. Fantastiskt. Måste fira på något sätt. Att vi några inte bara följde med i strömmen utan röt till. Så himla lönsamt. Och helt i linje med det par som en gång i tiden avsatte grundsumman. Finns ett stort ansvar få förtroendet sitta i dess styrelse. Avkastning för rätt ändamål, det som räknas.  

Ordning och reda. Rätt uppdrag, rätt ändamål. När det är så enkelt vara korrekt. Varför då vingla i texterna med något helt annat. Köper några personers påhopp. Finns ju olika varianter. Jama med eller stå för åsikter.   

Göra skillnad. Namnet som skulle hamna  NHL – hamnade istället i Brynäs Hockey. Tacksam mot firma Alcén & Manner. Fast det saknas fortfarande antal namn. Och även några som ska signeras Grahm 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar