torsdag 21 april 2022

Njato

 

Som att vada framåt i meterdjup tjära. Kan kännas tungt ändra en principfast inställning närmast under galgen. Inte ens förut vilat haft en förutsättningslöst samtal. Inte har alltid varit uppfattningen. Fast nu har ju till och med det egna magasinet ändrat uppfattning. Dags för en lång fredag. Där så många är inbjudna. I Sveriges största parti. För att sedan komma ut med et stort ja. Och naturligtvis också med en omfattande förklaring. Klart att allt idag, precis allt, tyder på att Socialdemokraterna kommer säga ja till ansökan om Nato medlemskap. Av säkerhetsskäl men också av skälet att valet närmar sig och den stora massan har som mål att komma in i organisationen tillsammans med så många andra länder.

Onekligen många världsliga förändringar som Kamrat Putin tvingat fram. Knappast han önskade få med Sverige och Suomi i den här världsliga organisationen. Så även där ett kvalificerat misslyckande. Vore det fria val skulle KGB mannen blivit bortröstad. Men fria val är ju istället en hotbild för den lille. Som krympt betydligt mera i anseende. Nu mest en lortfläck i historieboken.

Så svårt dölja längre. Finns ju satelliter liksom drönare numera. Som bland annat avslöjar det stora grävmaskinsgrävandet i Maripul Jättegravar för att dumpa ned döda kroppar. Vill inte ha dem dräperade mest överallt.

Stålverket med alla sina gångar under. Kanske 1.000 civila som gömmer sig. Tillsammans med många ukrainska soldater, varav uppskattningsvis 500 är skadade. Kommer inte förbi ryska invasionstrupperna. Inte ens som om de skulle vara smala som ett frimärke. Försöker vara fyndig den där barbariska tsaren. Tvillingbror till satan.

Annorlunda dag. Efter lite handpåläggning på tangentbordet blev det en förmiddagspromenad. Mycket i telefonen så det blev inte så där högt tempo precis. Fast lite nytta att röra på benen, hoppas jag. Och givetvis följd av väldigt många tankar. Lite fortsättning på nattens långa dröm. Var med och försökte få ut en buss med så många ukrainare. Drömmen följde mig natten igenom – och lite grann dagtid – också.

Fantastiskt. Redan nu en formidabel restaurang vid Sörtutt. Obegripligt at det en gång handlade om en sommarkiosk, NTO kiosken. Och så kom den här mannen. Givetvis fostrad under Claus Hartwig. Blivit mästerkock med höga ambitioner. Härlig utbyggnad som kommer! Bygglov beviljat och byggstart första dagarna i augusti. En restaurang som kommer få klass även exteriört. Vad månde bliva. Något vallfärda till. Även för den mest gastronomiska.

Två företagsbesök i vardande. Stöttar mig givetvis emot Pär. Där borde det vara möjligt trampa tandem. Med alla möjligheter till framgång.

Etablering som avslöjades idag. Producera delar till Northvolts batteritillverkning. Vid start – tre skiftsarbete med cirka 15 personer per skift. Och alla möjligheter växa ytterligare. Klart det finns många anledningar just här! Modern företagskommun med infrastrukturellt helt rätt läge. Finns många ingredienser även bakom dylik etablering.

Klart katterna ska ha mat. Fyra stycken utan husse och matte de här dagarna. Fisk eller fågel för att hitta kattmaten. Luskade ut så småningom. Men blott det tog mycken tid. Varje dag planerad. Ingen risk att de mjuka djuren ska vandra omkring hungriga. I morgon överlämnas ansvaret till Eva.

Blev mycket snabb förflyttning hem igen. Och hann! Tabata träningens torsdagskväll. Välbehövligt och ikväll också med smile på läpparna. Kändes så där himla bra.

Avgörande hockeymatcher. Luleå vinst i Scandinavium. Nära final nu. Avgörandet i Örnsköldsvik. Stora siffror i fördel Björklöven. Som nu ställs i avgörande finalspelet där det vankas en biljett till SHL. Mot HV71. Stort favoritskap för ihop köpta Jönköpingslaget. Men det är ju på våren som björken blommar.           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar