onsdag 13 april 2022

Något verkligt att bevisa

 

Knappast speciellt höga odds. Datumet är satt. Högst troligt också dagordningen med förslags att satsen. Sverige ansöker om medlemskap i Nato. Det är just den 24 maj som Socialdemokraterna kallat ihop de sina till någon form av beslutskongress. Skälet till detta beslut? Delvis då man säkert inte vill ha frågan med sig in i valrörelsen. 

Finlands sak är vår och deras Nato utredning följer det tidsschema som (S) satt upp. Dagens uttalanden kan knappast tolkas på annat sätt än tummen upp. Någon form av straff försöker väl Kremls lilla galning utfärda. Men hur han skulle lyckas med det? Skrivit i stjärnorna.

Redovisningarna föredrogs. Eller i varje fall de redovisningar vi ville ha en fördjupning inom.  En helt speciell konst. Att göra ekonomin så begriplig att vi alla förstår den så enkelt. En helt speciell begåvning – den där som Torbjörn har inom sig.

Alltid lär man sig något. Som att det finns betydande problem med underhåll vid träbebyggelse. Men fakta? Fördjupade mg direkt – och något fog i dylika uttalanden föreligger inte alls. Snarare tvärtom. Uttalanden som draperas rakt ut i luften ska det givetvis ställas krav på – källa! Påståendet redan registrerat till några utvalda kommuner. Klart det blir en distinkt retur på den slagna bollen.

Lunch. Givande. Att få inta den tillsammans med pålästa och engagerade personer gör det hela än bättre. Fick möjligheten bygga på bilderna från verkligheten. Den som jag tar till mig från våra engagerade fältassistenter. Respekt för varandra kombinerat med öppenhet. En helt suverän mix.

Fortsatte direkt till mötet med den där mindre klassen. Hur särskola och samhällets biträde är med och formar personers framtid. Värdefulla erfarenheter och intryck som kom mig själv till del. Men också frågor som jag har att hantera. Välformulerade och tydliga. Nu är det till mig att återkoppla. Eller om det är jag själv som bör överlåta konversationen vidare till de som toppar de respektive listorna. Den enskilde vill självklart få ta del av planerade åtgärder. Rimligt och till och med självklart.

Är ju påsk som väntar. Och tillgång till varor finns fortfarande i stora mängder i Sverige. Laddade ordentligt med mycket av det goda i livet. Kan bli en ny lyxig påskhelg. Men får inte alls glömma bort det allra viktigaste, äggen. Men allra viktigaste – at de närmaste också finns där – kommer och besöker – och besöker för att de vill själva. Inte att de känner sig blivit tvingade.

Obligatoriskt. Påsk skinkan. Obligatoriskt. Laxen. Förutom det där med sillen – och övrig svensk tradition. Kanske till och med bli något med genomskinlighet och stor styrka. Fast givetvis inte alls köra bil – därefter.

Snabb leverans. Visade igår upp sina specialtillverkade blomlådor. Beställde direkt. Och redan ikväll kom det bli leverans. Två egen designade varianter. Lite eget jobb fattas. Även det en utmaning som bidrar till än större känslospel.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar