lördag 30 april 2022

Lördag varje vecka

 

Redan lördag. Och dagen som avslutas med eld och firande, välkomnande till analkande sommaren. Inte riktigt som förr. Varje by egen kase. Varje samhälle i större form. Men nu är det inte många platser kvar med det där traditionella. Samtidigt så har ju fyrverkerier och smällare allt mer ifrågasatts. Inte allra mest på grund av kostnader. Mer vad dt betyder för djur. Men går ju lika bra i alla fall. I alla fall får stå för smällarna. Men det där riktiga fyrverkeriet är ofta rent av magiskt. Och en av de riktiga mästarna kommer ju från distriktet – Eje Berglund.

Som av en händelse. Kom in i tabata gruppen. Så mycket tacka livet för – och naturligtvis gruppen. Blir ju några gånger i veckan för egen del. Borde givetvis lyfta fram betydligt flera egna träningspass. Kanske en realitet från slutet av oktober och än mera från årsskiftet. Då står frågorna som spön i backen. En väg framåt eller frontalkrock rakt in i en bergvägg? Nyfikenheten är inte alls stillad, större än någonsin.

Kenneths blomlådor. Mera att göra med dem. Men nu i alla fall klädda inombords. Nästa steg inom i ordningsställandet, kanske till och med under morgondagen. Blir ju så lite gjort om dagarna. Borde göra en bättre planering och även följa upp genomförandet. Listan skulle kunna vara mycket lång.

Bra laguppställning. Dagsutflykt mot Ursa hållet. Vi var helt överens om vad som ska göras. Och hoppas givetvis det finns inom två av personerna som var med dit. Ett planerat genomförande. Inbegripet att det påbörjas snarast. Det skulle verkligen kunna bli mycket, mycket bra. Trevligt utflyktsmål.

Känns närmast som sommar i bilkörandet också. Sedan Martin ringt och fixat fyra helt nya däck. Nu monterat. Har inställningen att det inte kommer bli snö och is på vägarna de närmaste månaderna i alla fall. Kanske vintervarianterna klarar av ytterligare en vintersäsong. I alla fall var det budskapet från Däckmästaren. Givetvis också sommarvarianterna på släpkärran. Måste ju vara samma säsongsdäck på båda fordonen.   

Hockey med spänning. Kanske inte riktigt Luleås vinst i första final matchen. Väntat. Men semifinalen i junior VM avdelning U -18. Sverige i final efter en 2-1 viktoria. I matchens allra sista skälvande sekunder. Förlorarmanteln fick bäras av Suomi. Nya Nato kollegorna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar