torsdag 14 april 2022

Det där med värde

 

30 årsjubileum. Normalt något att verkligen fira, uppmärksamma så där helt stort och glädjande. Och så var det dags igen. Nu dags igen efter de här trettio åren. Med en hög och stigande inflation. 6,1% efter mars månad betyder ju i rasande fart at penningvärdet radikalt minskar. Våra pengar blir värda allt mindre. Visar sig när vi handlar. Flera penningar behövs för samma antal varor som vi vant oss vid handla i livsmedelsaffären. När också räntorna stiger så drabbar det oss alla – men främst ungdomar som satsar sin framtid i en villa, satsar på en familjebil. Betydligt tuffare förutsättningar, dag för dag.

Men klaga. Varför det. Blott kolla in omgivningen. Vi måste ha det oerhört bra här i Sverige. I jämförelse med kanske alla andra länder. Fast givetvis är det stora skillnader inom landet också. Skillnader som inte alls minskar.

Märkligt. Men absolut sant. Lunchstund och samtal. Borde väl vara nöjd. Få all sanning serverad efteråt. Problemet. Kunde inte hålla mig utan ställde frågor. Och då rasade korthuset ordentligt. Blev nästan som att spela mot ett öppet mål. Samma fejksanningar som utmärker en helt speciell riksdagsledamot.  

Kanske något som kommit i arv från Moskva. För där finns väl presidentens bostad. Som öser uttrycket fejk news över andra - men i själva verket är han själva symbolen för innehållet i uttrycket.

Nu blir det nog svårt förklara varför stolthetens fartyg. Slagskeppet Moskva sänkts Symbolen för styrka och makt. Och sjönk utan periskop. Djupdök.

Passiv förmiddag. Men ändå uppgraderad vad som händer där på regionens bord. I alla fall något som förtäljdes. Mycket så klart passé sedan tiden med Hannah-Karin. Men det fattas bara. Uppenbart finns det en sanning i uttrycket att var sak har sin tid.

Melbourne calling. Funkade ypperligt med teams. Kändes väldigt nära. Enda svårigheten var egentligen engelska språket. Går så mycket enklare när det går fylla på med kroppsspråket. Där är fysisk närhet betydligt mycket bättre än digitalt avstånd.   

Traditioner, historia. Varför vi firar påsk. Även om saker och ting hänt för över 2.000 år sedan lever berättelserna vidare. Och som kyrkvärd var det ju också delaktigheten att få duka av altaret. Kan ju få vara delaktig i det omvända redan på söndag.

Lugnet. Vandrade över kyrkogården. Nu är de flesta gravarna befriade från vinterlyktorna. Ansvariga grävrättsinnehavare som tagit ansvar. Märkligt egentligen att de går prata med dem som gått före. Påskafton men karaktär! Klarade mig utan påskgodis.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar