tisdag 19 april 2022

Det osäkra dokumentet

 

Förhålla sig till – på något sätt. Idag lades vårbudgeten i en högst osäker tid – och än mer osäker framtid. Stigande inflation, stigande ränteläge. Sanktioner och framtida världsbild som är i allra högsta grad osäker. Och dessutom – inte alls någon majoritet bakom utspelat kort. Et mästerstycke fordras av SKR om de kan göra en analys av något som kanske inte alls blir verkställt. Ett konststycke som närmast måste signeras av Joe Labero – eller någon nannan trollkarl.

 

Dessutom är det ju valår. Så saker kan mycket väl presenteras som man inte ens själv vill. Men där ambitionen endast handlar om att dra väljare. Inte förslaget, inte genomförandet! Kan vara väldigt lerigt, dyigt på i det politiska landskapet.

 

Utspelens tidevarv. Vem kan man lita på. Den som har passionen att genomföra det eller det. Eller den som besjälas av ett glappande munläder. Finns många mörka baksidor och inte helt lätt finna den seriösa framsidan.

 

Snabbt på. Identifierat mina tydliga strategiska frågor. Som jag velat blöta, fundera kring. Tillsammans med mina kollegor. Men så var ju tisdagen inte en måndag och så blev det hela avblåst. Får fylla lungorna med luft och göra ett nytt försök, eller många. Den som har drivkraft måste alltid vara uthållig. Annars kan en brinnande låga slockna. Medan vi alltid har stort behov av ett tydligt sken som lyser upp. Lyser upp den väg vi ska vandra på.

 

Stämde av det som finns där så nära. Hjärtkliniken. Besök vart annat år. Stabilt och vederhäftigt besök. Förtroende. Och undersökningen gick så bra. Resultatet mycket stabilt. Finns mycket att säga – men tacksam till den svenska sjukvården. För mig har det fungerat mycket väl. Och kryddat med korta träffen med Börje. Då känner jag mig verkligen trygg.

 

Tog tillfället i akt. Möjligheten fanns. Trampade upp till våning nummer sex. Inte mycket väntande där. Och så fick jag då den fjärde vaccinationssprutan. Klart at jag nyttjar möjligheterna. Dessutom skyddar det ju andra.

 

En gång i veckan. Med alla sina artiklar – fast också annonser. Då kommer tidningen som precis alla har i sina brevlådor. Din lokala tidning. Lyfte in fundering varför alliansen Liberalerna – Sverige demokraterna – Kristdemokraterna – Moderaterna säger nej till regionens förslag om utbyggnad av stadstrafiken i Sandviken. Den som är i absolut botten nivå jämfört med alla andra regionens kommuner. Att gå från 300.000 dragna biljetter per år till minst 600.000 är ingen liten skillnad. Ställer frågan till ovanstående allians ledare Per Kihlgren. Får se om det kommer något försök till förklaring. Fast som vanligt – finns ingen!

 

Och som vanligt. Fortsätter dramatiken från den 24 februari. Rysslands övervåld i Ukraina tar liksom aldrig slut. Hemskheternas berättelser fylls ständigt på. Knappast någonsin i historieboken finns dylikt dokumenterat. När djävulen far fram med ond bråd död. Unga ryska medborgare drar på sig röda arméns kläder´ – och verkar förvandlas till dödsmaskiner – per automatik. Vem kan leva med Putin? Ingen.

Välkomna upp i SSL, innebandyns elitserie. Ikväll blev det klart att Gävle GIK tar steget snett uppåt. Välkommen att vara md och förgylla idrottslandskapet ytterligare. We are only the best.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar