måndag 25 april 2022

Nato - jo

 

Inga höga odds alls. Inte nu längre. Nu känns det ju som helklart. Finland och Sverige tar armkrok i ansökan om att bli fullvärdiga medlemmar i Nato. Beskedet kommer redan i maj månad. Finns liksom ingen annan utväg. Genom att det finns en sådan stark opinion för bland svenska folket.

Det högst annorlunda. Regissör att det blir så här är helt och hållet Kamrat Putin. Och nu när det självklara blir resultatet så skickar han mängder med hotsignaler. Vilken sjukdom det handlar om? Finns ju i min egen grupp en person som tydligen har den kunskapen – sätta diagnos på andra. Än på sig själv. Får väl framträda igen!

I Ukraina inget nytt, eller…? Nya, massor med dollars från USA till mer sofistikerade vapen. Väller in från så många länder. Borde reta upp Kamrat Putin ordentligt. Han som fastnat i sin egen rävsax. Med drömmen om Stor Ryssland. Som om Sverige skulle ha begäran få tillbaka alla områden när Sverige var som störst. Som att Polen skulle kräva åter de områden man en gång hade. Eller Tyskland som hade stora delar inne i Ryssland. Så den självutnämnde diagnossättaren har en viktig uppgift. Ända in kaklet.

Ukraina fortsätter ligga mycket högt även på vår egen dagordning. Finns ju en svenska prognos hur många som faktiskt kommer. Och hur de ska fördelas bland Sveriges olika kommuner. Så varje kommun måste ha en egen planeringsagenda. Förhoppningsvis tar den även höjd i en kunskap var det fungerar som bäst för den enskilde som kommer till vårt land med trasig bakgrund. Att det är så svårt att inse det självklara.

Självklart var det inte alls. Visade sig ikväll. Starkt hopköpta HV71 loosade hemma vs Björklöven! Här handlade det verkligen om höga odds. Hann med andra halvan av drabbningen. Så nu står det 1-1 mot de två aspiranterna till SHL och därmed de stora pengarna. Fast rimligen – Björklöven kan näppeligen utmana med sin begränsade spelartrupp. Fast kul och nervigt så länge det nu räcker.

Blev inget större gäng på kvällsmötet. Fast inget att grina om som spilld mjölk. Alltid positivt med de som hade möjlighet och vilja koppla upp sig. Svårast är ha möten för att hitta tydliga frågor som sedan också ska drivas. Liksom hur de ska drivas. Tror egentligen det heter politiskt arbete. Känns sunt när det också vilar på verklighet och inte på uppblåst snömos. Märks ju att vissa hamnat där så här under ett valår. Fast sådant går det väl också skjuta ned – bara låta polisen ladda med skarp ammunition och skjuta rakt in bland grupper som av olika anledningar samlats. Och träffar de oskyldiga kan de ju alltid säga att de blivit felciterade.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar