torsdag 7 april 2022

Guldet som blev till sand

 

Lite upphetsad vakna till dagen som skulle kunna bli en Guld dag. Men då fordras det ju dels hålla rent, liksom klara av att få in den där svarta tingesten i när också! Kan ju vara nog så svårt. Men nu känns det som man är mycket nära i alla fall.

Hel lång dag. Speciell dag. Första gången med på utflykt tillsammans med Gästriklands Idrotts- historiska förening. Lite småinlägg hemmavid gjorde att pulsen blev något hög för att hinna till bussen på Torget Sandviken. För vidare transport upp till Kungsberget och en välfylld dag.

Ingvar Larssons presentation kring Järbos idrottshistoria var imponerande. Enda plumpen. Årsunda IF grundades den 20 januari 1920 och inte 1922. Nog så viktigt påpeka.

Allvar och glädje. Det som blandas när Dan Nordfeldt får utrymme. Idag också presentera sin nytryckta bok ”Dä va då”. Allvar och humor som blandas från många av Dannes olika upplevelser. Har beställt boken och blivit utlovad få den signerad från en vän till en annan.

Mycket Årsunda adel med idag. Lars-Tony Hedström och Ove Lindholm. Stjärnor i konstarten fotboll. En stjärnglans som aldrig faller bort. Kanske inte nådde så långt upp i seriesystemet. Men Jan-Åke Hedström har för mig en enorm stjärnglans. Biträtt med så oerhört mycket, och fortsätter bidra. Nu också i Idrottshistoriska föreningen.

Så många profiler med idag! Och för mig är givetvis Gunnar Lindblom från Hille en speciell klippa. Idag presenterade han också sin fru. Lika trevlig hon också. Och så då alla andra med sina starka karaktärer.

Avslutningen. Vindkraftsparken rakt väster om. Bussmotorn fick slås av för att höra ljudet från vindkraftsverket. Det som snurrade på ordentligt. Men som inte hördes över huvud taget. Möjligen kan något höras på betydligt längre avstånd än i direkt anslutning till.

Mellanlandade – Stadshuset. Försökte fånga in vad som hänt i övrigt. Och givetvis (!) konstatera att Sandvikens kommun utsågs till årets bästa UF kommun i Gävleborg. För femte gången i rad. Sådant imponerar stort.  

På med Brynäs tröjan och raka vägen in till Gävle. Men inte till Monitor Arena och låta lungorna trycka på med hejaramsor. Utan till ett årsmöte. Lite pliktskyldigt månne då det också handlar om exit i detta fall. Blev ett oerhört mycket längre årsmöte p g a alla framåt tillbaka inlägg om val till valberedning. Något överraskande – fast ändå inte. Fick ett fint avtackande själv. Har nog sammanlagt blivit ett stort antal år där i styrelsen. Ett stort och ärligt lycka till. Resan i regionen och kommunen inte avslutad ännu. Finns ju ett årsskifte först.  

Och den där matchen, följde den ändå över nätet. Och blev en följd av exit där också. Som det gör när en guld dröm krossas. Brynäs vs Luleå 2 – 5. Hjälpte inte helt med 7.765 åskådare som förväntansfyllda mött upp.

Tog mig hem från Gävle i något som kanske är början på ett än mer bedrövligt snöoväder. Försiktighet och så lyckades jag ratta mig hem. Morgondagen vet jag inte så där mycket om. Ännu.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar