tisdag 12 april 2022

Party kungen

 

Party gate. Kan väl egentligen bara hända i England. När det var förbjudet att träffas så fixades de tolv kvalificerade partyn på 10 Downing Street. Men så handlar det om Boris Johnson förstås. Om inte ett levande spektakel – så något liknande. Måste vara något ovanligt när landets ledare faktiskt också döms till böter. London bridge is falling down.

Annan process. Finlands tydliga väg till ansökan om Nato medlemskap. Något som analyserats, presenteras i morgon och även blir samtal mellan länderna i Sverige. Parallellt alla socialdemokratiska  distrikt.kör något som kallas internationella studier – men som uppenbart handlar om att få Nato frågan bort från dagordningen före valet i september.

Parallellt. Ryska hoten som öses rakt ut. Utan insikt att det är Ryssland själva som utlöst det som sker inför öppen ridå. Även i denna fråga felaktig rysk strategi. Hänsynslöshet och aggression är de rödas handlingsplan.

Nya bilder från Butja. Hemska bilder. Avrättningar, övergrepp, våldtäkter, massaker. Liken ligger där uppradade. Kommenteras från Kreml som fejk. Hur stora idioter är det som styr i detta ryska rike. En person som finns där helt oförutsägbar och formligen trampar vatten. Öser på med ensidiga terrorbombningar. Och har uppenbart ingen väg ut ur dårskapen.

Hur vi påverkas? Bristen på korn och vete samt konstgödsel kommer givetvis påverka oss mycket starkt. Priser som drivs upp, inflationen som redan nått fem procent, stigande räntor. Och det här med stigande oljepriser. Hur förändrar det här vår syn på jordbruk, livsmedelsförsörjning. Nationellt, regionalt som kommunalt. Vem, vilka driver frågorna. Och stiger fram med ledarskapet. Och givetvis vilket ledarskap, som driver, framåt.

Fick en nulägesbild serverad ikväll. Från synpunkter närmaste Vägförening. Försökte punkta ned det som sades, inklusive en del tydliga frågor. Försöker återkomma med svar. Mycket osäker var min egen behörighet ligger i att skjuta in dem. Up and down, eller down and up. Eller möjligen ärligt och informellt på något annat sätt. Kanske lite annorlunda, att försöka hitta möjligheter.

Möjligheter att nå SM finalen i ishockey finns fortfarande för Rögle Bandy Klubb. Efter vinsten mot Oskarshamn. Fast lite flyt fordrades. Som att domarnas signaler gick i rätt riktning. Publiktryck och hemmaplan är naturligtvis värt någon ytterligare spelare.

VM klara. Efter blott oavgjort på hemmaplan. Men nu riktas blickarna mot Australien och Nya Zeeland. Då det blåses upp för damernas fotbolls VM.  

Volontärer som oftast visar vägen. Imponerad av Kenneth och hans utsträckta hand mot Ukraina. En av de oerhört många som är de verkliga brobyggarna. Stort imponerad att det finns människor med denna känsla och engagemang. Till och med ställer andra, okända, framför sig själv. Då finns det hopp för mänskligheten.

Ingen tabata ikväll heller. Genom kallelsen van. Ingen träning torsdag afton heller, på grund av annat åtagande. Men snart är det väl en plats på avbytarbänken. Och då finns det väl plats för egen fysisk träning. Om då inte latheten kommer emellan.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar