fredag 22 april 2022

Massakrera

 

En gång. En gång var det ett kristet parti. Rötterna har uppenbart dragits upp ordentligt. Finns absolut inget kvar över huvud taget. Dagens tydliga utspel var klargörande. Tycker öppet att det är skandal att inte polisen skjutit med skarpa skot in i demonstrationsgrupperna. Det var inte jag som kom med uttrycket; ”Är hon inte riktigt klok?”. Fast det är klart jag frågor mig själv en massa. Ändå är namnet givet; Ebba Busch. Där kan precis allt sprutas ut. Utger sig för att företräda polisens vilja. Som direkt motsätter sig dylika utspel. Börjar bli trångt nu. Till och med bland de allra mest extrema. Polisfacket uttalar sig direkt frågande till ledande politiker som kräks upp denna dynga. Vilken polis har utbildning till att skjuta rakt in i en hop av människor? Möjligen skulle det passa de mest extrema idioterna i Putins anhang. Tror Busch verkligen på röstfiske bland de mest korkade svenskarna? Kan de verkligen vara så många att man själv frivilligt orienterar sig in i det allra mörkaste hörnet i samhället? ”Detta är ett oerhört uttalande. Att en svensk politiker närmast uppmanar svensk polis att skada ett hundratal personer genom att skjuta skarpt hör inte hemma i en rättsstat”/Polisförbundet!  

Där finns ju redan Putin. Idag presenters bilder från Mariupol. Massgravsbilder med beräknat 9.000 civila. Som formligen och skoningslöst avrättats av den röda armén. Vad bryr sig en slaktare at det finns säkert 1.000 personer instängda i tunnlar under det omskrivna stålverket? Att där finns med råge 500 skadade ukrainska soldater. Och säkert icke skadade också. Som nu inte kommer ut – de ska uppenbarligen svältas ihjäl. Eller komma upp, torteras och avrättas. Har alltid trott att Hitler armén var det värsta som visat sig i historien. Men icke.

Teams gånger två. Antal timmar. Men högst intressanta. Räddningstjänsten, allt mer lärorikt. Och vilken uppskattning som visas. Dels från medborgarnas sida. Men också inåt i kåren. Mycket, mycket höga betyg. Så mycket positivt bygga vidare på.

40 procent av Sveriges export. Klart eftermiddagens timmar ska läggas på den landsdelen. Då blir det mycket infrastruktur. Mycket personalförsörjning. Mycket kompetensutveckling. Och naturligtvis utvärdering vad vi biträder med – eller kanske också till.

Mycket var det – som skulle ha gjorts den här dagen. Men än mycket, mycket mera som sparades. För den som spar han har.

Lite motion i varje fall. Om sträckan är tillräckligt för detta. Runt Krusasvändan och hemåt – fast en fredagspaus på ICA. Fredagsafton påbjuder en del speciellt tilltugg.

Inte helt enkelt jaga upp sig. En semifinal i SHL. Och några domare som inte var vuxna uppgiften. Men till slut blev det ju ett slutresultat – i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar