måndag 4 april 2022

Barbarer långt bortom brutalitet

 

Ta på allvar eller lägga dithän som enbart en ny rapport. FNs klimatrapport. Mycket tydligt, nu är det verkligen på allvar. De självklara åtgärderna är inte självklara – när det gäller. Industrins omställning behövs! Energi är en fråga om klimat, om arbetstillfällen, om medvetenhet. Borde vara självklart att hävda såväl vindkraft som solceller. Helt enkelt förstå och klara av sätta i ett sammanhang. Givetvis fordras det medel för att stödja i önskvärd utveckling. Klara av att hävda, förklara, även när motfalls-kärringar ges utrymme. Uppenbart så svårt ta till sig.

Återigen. Visade sin engelska kunskap. Fake news. Ryska utrikesministerns kommentarer till alla de döda kroppar som ryska röda armén lämnat bakom sig efter försök ockupera Kiev. Gjorts av-någon-annan -alternativt var det spel från skådespelare. Bidrar ständigt att tilltron till det ryska suddas ut till noll och intet. Konstant och fortsättningsvis; ryska lögner som drapperar verkligheten till noll och intet annat.

Fortsättning följer givetvis i Ukraina. Kanske inte i Kiev området längre. Men landet är stort och östra samt hela havssidan kan vara målen för Putin regimen. Ukrainas sak är vår. Hela västvärlden samlar pengar, samlar utrustning. Och bidrar med vapen arsenaler i mycket hög omfattning. Facit kommer någon gång. När, var, hur får vi se när dagen grytt. Om världen kan komma närmare oss alla. Eller om det blir väst mot ryssinspirerade galningsstater.

Krigsbrott, avrättningar av civila – det kan aldrig någonsin få släppas igenom. Måste finnas personer som ska stå till svars för, betala för, med mycket hårda straff. Går inte förvara med att de inte är riktiga människor utan blott monster. Problembilden är idag att personer med ryskt ursprung, personer som talar ryska – också straffas. Även när de själva inser, förstår, uttalar sig mot kriget och barbarism. Alla står ju inte på skitstövelns sida. Gruppvåldtäkter, övergrepp under pistolhot och våldtäkter framför barn är bara några av de fasansfulla vittnesmål som nu når personal som utreder brott begångna av ryska soldater under kriget i Ukraina. Hur ska invånarna någonsin kunna få tilltro till ryssar?

Bland de värsta dårskapen. Gävle pappa som våldtagit sin yngre dotter. Vid flertalet tillfällen. Här måste det finnas en störning monumental. Oavsett vem, men sin egen dotter! Stundom förstår jag kommentarerna att världen vore bättre utan män.

I en familj, i ett lag, i en politisk konstellation – där måste man kunna lita på varandra. Vet att det finns snedseglare som sår splitt. Och vars egna status borde synas av professionell läkarvetenskap. Går aldrig bortförklara på olika sätt som – orutin, fel rådgivare, okunskap.  

Intensivt nu. Hockey varje kväll. Gick inte lämna därhän ikväll heller. Men nervigheten kan jag släppa därhän. Laddar dok upp för tisdagsaftonen. Då åker en Brynäs dräkt på igen. Måste match för damerna i mörkaste Norrland. Klart Luleå ska besegras där uppe. Och nu har de ju ingen lycka med sig längre, i sin avstängningsiver. Lara Stalder på isen igen. Så nu finns det fler alternativ till att bli matchvinnare. Det viktigaste är att Guldet ska hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar