fredag 29 april 2022

Framtidens vägval

 

Klubbmärket finns där trots att säsongen är lagd till handlingarna. Namnet som funnits där i hjärnkontoret har alltid varit detsamma. Personen som imponerat – ständigt. Fart, i centrum, spetsig. Egentligen drömnamnet. Och idag visat sig teckna avtal med Brynäs. Felicia Zenkiewich Wikner, eller likartat. Nu namn i Brynäs hockeylag inför kommande säsong. Och säkerligen kommer något nytt tillskott – också. Erika Grahm har fingertoppskänslan.

I kvalet uppåt. Närmast klart nu. HV 71 fick till det där avgörande målet. I förlängning. Och björkarna börjar hänga något. Tunn trupp, mycket skador. Och då ska det ju inte alls gå hänga på det plånboksstinna Jönköpingslaget. Som säkert köper vidare till comebacken i SHL. Har möjligen tillgång till egen sedelpress.

Nästan, nästan. Ända in i slutskedet såg det klart ut för Hudiksvalls HC. Men så snubblade Östersund in en segerpuck nere mot Nybro och tog hissen uppåt. Får nästa år möta lag som Djurgården, AIK, Södertälje, Björklöven och MoDo. Ett mål ifrån så hade det istället varit Hudiksvalls biljett. Hoppas intresset är på topp däruppe så man kan mobilisera vidare och ta hissen uppåt nästa säsong. Skulle vara helt fantastiskt.

Lång dag i Sandviken. Från morgon till sen eftermiddag. Med sikte på framtiden. Alla nämnder, alla styrelser bidrog med nuläge och framtidsbilder. Oerhört välregisserat. Frågeställningar som respektive ordförande hade fått förbereda sig på. Och även blivit infilmade kring. Regissörerna kanske inte så välkända före. Men handlade om paret Erika & Patrik.

Presentationen. När strålkastarljuset slocknat är det nog inte så där troligt att bilderna längre är gemensamma. Och än mindre troligt ett valår. Krackeleringens år. Kommer vart fjärde år av någon speciell anledning.

Ändå tydligt att utmaningarna är klargjorda. – framträdande. Att det är svårt gå ett enda steg framåt utan att ha alla med. På ett eller annat sätt. Fast uppenbart att sättet handlar om dialog. Från början. Inte börja den när det finns färdiga förslag. Det är som att uppmuntra till motståndskrafter. Vi borde lära oss det självklara.

En värdefull dag. Hoppas givetvis få återkoppling på texterna. Fast möjligen det är mina egna subjektiva nedtecknade komma-ihåg-beskrivningarna. De som ställde upp på dagen kanske är de bästa personerna att ge mig feed back på det nedtecknade.

Fest. Fira dagen. Och det var ju sådan fest eftermiddag. Ludvig åtta år. Stor dag. Och nu har han ju också tagit det där steget till att sjunga i kör. Klart jag vill ta mig iväg och verkligen ta del av just den körens framträdande. Vad månde bliva. Klart jag själv fyllde på med kalorier vilket möjligen är mindre smart när dagarna est är fyllda med stillasittande inslag. Behov; rörelse! Gäller vakna i morgon bittida och ta emot rörelsen i den invanda gruppen.

Grupp har det ju blivit av samarbetet Sverige och Finland. Tillsammans – som en grupp – ta det avgörande steget för en ansökan till Nato. Några ivriga motståndare till det där steget har fått ändra sig, trots alla andra tidigare avståndstagandet. Kategoriska röster som tvingats komma med annat budskap visar att man inte ska fästa sig med lås vid något. Några personer kanske inte kan sitta kvar vid maktens bord efter tidigare kategoriska uttalanden.          

Förut var det ju för växtlighetens skull som det spreds dynga. Nu sprids en helt annan dynga. Översatt till skitsnack och lögner. Helt designad från ryskt håll. De har helt distanserat sig från all form av respekt. Istället har världen insett vilka dårarna är och numera möts de helt och hållet med förakt. Satans anhang.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar