måndag 7 juni 2021

Givande och tagande

 

Lång färds dag mot en kväll som det verkar ha laddats upp ordentligt inför. Utlovas, hotas med, spelas upp, eller vad som då skulle kunna inrymmas i paketet. Fast finns alltid en nyfikenhet. Möta morgondagen med nya utmaningar och nya möjligheter. Att bara vandra runt i de sedvanliga spåren har en egenhet att bara göra dem djupare – och djupare. Och därefter – djupare. Måhända motsatsordet till nytänk.    

Resa eller inte resa. Också ett beslut att ta. Men sammantaget betyder att inte resa detsamma som att ta ned CO2 avtrycket. Om nu mötena blir lika kvalificerade i alla fall. Handlar också väldigt mycket om mötenas upplägg, ledarskapets betydelse och givetvis den egna välviljan att bidra.

Också ett avsnitt om möjligheten, ansvaret bidra med det man tror på. Eller om man ska ställa sig bakom man inte tror på - på grund av att någon organisation har annan åsikt. Följa John. Men skulle det samtidigt vara helt fritt kan mycket väl hela havet storma. Spännande funderingar i all välvilja.    

Ämnet bidra. Som det brukar vara med årsstämmor. Anmäla sitt deltagande och sedan får blott klubban gå. Ibland kan det formella vara en tvungen procedur. Men upplevs vanligtvis blott en gång per år.

Förhandling, arbetsrätt. Blir förändringar. Som ska stimulera tillväxt, utveckling. Positiv arbetsmarknadsminister, som vanligt. Drivs av vad som är bäst för den enskilde, företagandet, för Sverige som nation. Men får givetvis påhopp bakifrån. Och som hon så klart påpekar; I förhandling är det ett givande och tagande. Som också de flesta fackliga organisationerna insett. Men så är det några som sticker ut. Och kompromisser, gemensamma lösningar – de återfinns definitivt inte hos dem! Betonghäckar hade sin tid.

Val hit och val dit. Valberedningsuppdrag i helt annan organisation. Borde varit klart sedan länge. Men tog i varje fall ett skutt framåt under kvällningen. Lägger fast ett tidsschema även där – och denna gång ska det absolut hålla! När var och en levererar sitt uppdrag – då fungerar det vanligtvis.  

Öka, minska eller ligga kvar. Klart det finns stora målsättningar i 290 kommuner. Men SCB kommer med sin profetia. Antal kommuner ökar sin befolkning, andra ungefär som idag, andra minskar. Klart att saker och ting händer om det är ödet som får avgöra.  Strategier och synliga planer – som sätts i verket kan göra skillnad. Då handlar det mycket sällan om pluttrande. Rejäla tag, förankrade och framåtseende. Allt för många misslyckas rejält.

Precis som rapporten från vårt eget ansvarsområde för sociala frågor. Alltför många helt felaktiga placeringar. På grund av att det inte finns lämpliga hem. Skrämmande inslag i kvällens nyhetsprogram. Hur illa det faktiskt kan vara och som vanligt är det den sköra individen som kommer i kläm.

Många är de nyheterna. Vad som sker i våra hockeylag. Förutom då i det som står mig närmast. Brynäs Hockey. Andra lag rustar medan favoriterna verkar helt handlingsförlamade. Vad månde bliva?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar