fredag 4 juni 2021

6 - 0

 

Många var dom. Analyserna från Trafikverkets sida. De som ska ligga till grund för infrastruktursatsningarna 2022-2033. En hearing över nästan heldag. Det vr mycket matnyttigt som serverades. Verkade ha mycket på fötterna – Trafikverket. Men naturligtvis påverkansbara. Med de rätta argumenten. Så upp på hästarna. Region som kommun. Det som var mycket uppenbart. Kommer bli enorma kostnader för eftersatt vägunderhåll. Har redan visat sig och kommer bli än mer synbart, år efter år. Rena rama kapitalförstöringen. Och att det får fortgå? Prata klartext, satsa på det vi har innan vi skapar mera statyer.

Fem frågor publicerades med egen avsändning. Kanske det kommer någon form av svar på dem. I alla fall på fyra av desamma. Den femte hade annan mottagare än det statliga verket. Och var väl närmast ett observandum.  

Intressant följa vår egen regions arbete med länstransportplanen. Och hur processen riggas från egen kommun men minst likamycket inom ansvarspersonerna i egna partiet. Påverka är at verkligen ta initiativ i processen. Gnälla för slutprodukten är något helt annat. Den rollen överlåtes med varm hand till gnällpartiernas sammanslutning.

Hann med lunchen på Strandbaden idag igen. Kul att det nu spridit sig att just där finns det verkligen god mat! Bara runda bommen, trixa sig runt tujan, och även genom försäljningsytorna så möter restaurangen upp med nära sjöläge. Och knappast någon enda maträtt som det går ifrågasätta. Bara tugga och njuta. Klart att det speglande vattnet också bidrar till smakupplevelsen.

Kanske, kanske. Kanske att lördagen verkligen får mig att dra ned kanoten till sjöläge. Paddla på det blå blir i så fall en ny upplevelse. Och lika bra förlösas i det också.

Utförsäljning i Sandviken. Ryktet gick. Så bara åka in och ta sig till Köpmangatan. In i kön och följa med. Grön markerad affär. Bara plocka på sig och betala sig ut. Kollade igenom kassen och logotypen. Läste noga; Systembolaget.

Fyllde på i kalendern. Hade ju ganska tomt förut. Men nu börjar timmarna lagras i såväl lördags- och söndagskalendern.

Rullade igång på idrottsplatsen. Kulan i luften, men framförallt efter marken. Hemmapremiär i fyran. Mot antagonisten Valbo. Denna gång klar hemmaseger med sex bollar mot noll. Bättre start är svårt att tänka sig. Fortsätter kraften strömma in i motståndarens målbur kanske det lokala Kraftbolaget skulle köpa idrottsplatsens egen namn? Årsunda Kraft Arena. Låter mycket starkt.  

Och mötena ger ju också så mycket. Mellan personer som det annars mest blir snabbt hej då till, på affären. Peter med sina uppgifter att nästa höst kommer nya industri huset på plats. Inkluderande en padelhall. Och förproducerade villor kan börja byggas. Kan bli en succé. Kan bli riktigt bra efter så långt motstånd.

Besvärligt. För Vänsterpartiet med sitt skrammel. Påstår att nu finns förslag på marknadshyror i Sverige – som i alla andra länder. När det istället blott handlar om fri hyressättning för nyproducerade lägenheter från och med 1:a juli 2022. Skramlar om nyval och hoppas tydligen på att få till en moderat statsminister. (V)ad ett nyval skulle kosta är uppenbart alltför s(V)årt för alla (V)are att räkna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar