onsdag 23 juni 2021

Here we come, Glasgow

 

Känsla är ju något man har. Men känsla påverkas också av väderleken. Vet mycket väl att det vankas en midsommarhelg. Med allt var där finns. Fast väderleken påverkar – och just nu så känns det inte om den där riktiga svenska helgen. Får nog prov trycka lite i kväll med middag och fotboll hemma hos Carl-Henrik & övriga.

Har varit några dagar – och nätter med regn. Som dragit ned temperaturen ordentligt. Dagens uppehållsväder har inte lyckas lösgöra himlen för solens återintåg. Men det är ju tid kvar till fredag! Gäller för egen del men definitivt för det brudpar som önskar mig som officiant den där speciella helgdagen. De är mycket beroende av uppehåll, sol och värme. För att stímulera stämningen till högvarv. 

I den oroliga väderleken. Finns naturligtvis faror när åskan den går. Materiellt totalt tokigt att låta en robotgräsklippare vandra omkring. Dra ur det elektriska och därmed så äventyrar ni inte att åskan slår ned i den lilla roboten.

Plottrande under dagen. Några dokument jag inte alls var nöjd med måste omhändertas. Däremot osäkert vad det leder till. Fundersam också vad olika former av konsulter faktiskt bidrar med – eller inte. Och absolut vid anställningsförhållanden där de med säkerhet arbetar efter redan uppställda mallar och från dem byter ett och annat ord. Mer borde kunna krävas, speciellt när det handlar om gott arvode, rejäla fakturor. Samtidigt kan jag heller inte placera mig själv i någon form av besser wisser roll. Bland annat för att i den bubblan är det fullt, rågat. Kände en slev av detta senast igår kväll. Fast med den avsändaren, föga förundrad. Kanske någon skulle ha lyft fram; Spegel, spegel på väggen där. Men den spegeln skulle säkert krackelera.  

Skakigt. Det som behövs för att röra om en drink. Men uppenbart skakigt på annat sätt – i Ljusdal. De två ledande Miljöpartisterna hoppar av – men lämnar inte sina uppdrag. Agerar utifrån vad regelverket fastställer. En av dem aviserar att hon nu kommer utföra uppdraget men ha med sig ett socialdemokratiskt medlemskap. Den andra personen uttalar sig inget som helst kring detta. Båda riktar dock kraftfull intern kritik.

Ansvarsfullt. Skriver vissa frågor till specifika mottagare. Tre av dem visar kurage och tar ansvar. Genom att faktiskt också svara. I några fall kanske jag kunde hoppats på mera. Men ändå så ökar min respekt till just dessa. Finns andra som mera försöker smyga under radarn. Cykelvägar, exploateringsfrågor – stora tack för svaren.

Ansvarsfullt säger sig nya styrelsen i Brynäs hockey ha agerat. Med tuffa inlägg på sociala medier har de fått fotfäste även bland de mest extrema personerna. De som slungar hotbilder stort omkring sig. Nu är det upp till styrelsen att också ta ansvar. Visa att de är mogna uppgiften. Och inte blott sned snackare. Torde vara än mer osäkert skriva något som helst kontrakt med den här typen av styrelse. Hot är knappast en uppbygglig situation att bygga ett stabilt hus på.  

Fartvindar som känns så friska. Leveraret vespan till Ingemar. Med förhoppning att han iordningsställer den till en besiktning. Senast besiktad 2010. Lilla mopeden dock redo redan nu. Moje han kan fixa han.

Hinner kolla igenom. Färskpotatis, sill, matjesill, tilltugg/dryck. Bra ha i lager och dessutom vara beredd. Oaktat vad som sker. Kan ju bli besök!

DN, nyhetsfora den tidningen också. Basuneras ut sen eftermiddag; Centerpartiet backar i kravet kring fri hyressättning i nyproduktion. Det som var ristat i sten tidigare. Nu utsuddat. Och vad det leder till i svensk krishantering bland de som ser sig som rikets toppar? Strategi som leder, eller strategi som stjälper? Ganska enkelt se vilken taktik och strategi Janne Andersson har i svenska landslaget. Taktik och strategi i det politiska landskapet? Närmast omöjligt vare sig förklara eller förstå. 

Lång dags väntan på högpresterande fotboll. Sista matchen i just den slutspelsgruppen i EM. Redan klart för svensk fortsättning. Men 1:a, 2:a eller 3:a i gruppen – avgör kvaliteten på nästkommande motståndare. Vi är svenska fans allihopa.

Slutsignalen. Sverige vs Polen, 3-2. Avgörande på övertid Viktor Claesson. Från Värnamo. Därifrån kommer väl en partiledare också? Som även kan frälsa nationen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar