tisdag 1 juni 2021

Odla sittfläsk

 

Lång dags färd med samma dagordning. Och än mera, samma upplägg även under morgondagen. Precis som det är under två heldagars regionfullmäktigemöte. Som egentligen enbart behandlar interpellationer och motioner. Vem vet – kanske omröstning i slutet av onsdagen. Vem som får ta emot utmärkelsen; Region Gävleborgs Tarzan. Liksom om det blir fråga om votering och reservationer. Myckna märkligheter som finns i en och samma värld.

Förberedelser. Läsa in handlingar och förhålla sig till dem. Men här också annat innehåll. Med koncentration till uppkopplingsproblematiken. Inkoppling – enkelt. Men uppkopplingen blev med en bakomliggande kommentar som stavades guest. Ändå hade jag tagit så många timmars hjälp av befintlig IT enhet. I övrigt underbar kvalitet i sändningen.

Tekniska problem. Mest undanröjda. Fungerar med 75 ledamöter utspridda över ett helt län, fullsuttet. Borde fungera i ett mindre område, en kommun, med 51 ledamöter. Fullsuttet. Upp till bevis i mitten av juni månad.

Skillnaden då kanske blir att det finns fokus på vissa ärenden. För det finns enormt stora skillnader i bemötandet till varandra. En framgångsrik general väljer sina krig. Att bidra till ett kontinuerligt krigstillstånd är knappast strategiskt väl vald taktik. Dessutom så märkligt då tillställningen inleddes med berättelsen om Movexum. Vår regions företagsinkubator. Som sätter fokus på att stödja, utveckla innovativa idéer. Det som sammantaget bidrar till att skapa tillväxt, lokalt, regionalt, nationellt som internationellt. Ödessymfonins konstanta skrapande letade febrilt efter hinder, svårigheter, inte alls sällan uppdiktade. Borde rekommenderas att se sig själv i spegeln. Spegel, spegel på väggen där….

Motion är nyttigt. Tvivlar jag inte alls på. Men hitta utrymmet för detsamma. Svårare. Blev en lucka under kvällen – igen. Ingen tabata trots det helt underbara vädret. Denna gång kollission vs fullmäktige a la kyrkan. Var sak, sin tid. Fast problematiken stavas oftast ren lathet. Skulle vara så enkelt sätta upp en motionscykel på terrassen. Som ett komplement. Kanske en aktivitet – någon gång.

Kort möte. Men det som räknades. Tittade in till Ilse & Lou. Mötet, intrycket – starkt. Går alltså leva väl på det lilla. Alltid små härliga tjejer som verkar trivas ypperligt.

En fin genomgång av Anneli. Tagit sig an uppdraget planera för aktiviteter såväl i morgon som om tio år. Månne lite sierska bakom allt detta. Men aldrig fel kunna tänka framåt. När de flesta bygger framtiden på intrycken i backspegeln.

Lugn kvällspromenad i nära kontakt med den härliga fågelsången. Lugnt och utan pulshöjning. Med hopp om samtal med båda killarna i morgon. Kanske, kanske de följer med ned på lunchmöte vid strandkanten. Nu när restaurangen ligger så där helt nära.  

1 kommentar:

  1. höver du ett lån? Skicka oss ett e-postmeddelande remy.credit111@gmail.com Skicka ett e-postmeddelande till remy.credit111@gmail.com Hej Hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi ger lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån Skicka ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757 Skicka oss ett e -postmeddelande remy.credit111@gmail.com Vi har ett lån till dig REMY.INC

    SvaraRadera