tisdag 15 juni 2021

Ottnaren calling

 

Bedrift eller tur, tillfälligheter? Blev ändå en poäng i öppningsmatchen i EM där nere i Sevilla. Spanskt bollinnehav i omfattning jag absolut aldrig någonsin tidigare skådat. Ändå mållöst och poängutdelning till båda lagen.

Sverige sjönk långt ned. Mycket lågt försvarsspel.. Kanske rädda för längre bollar, genomspel. Nu höll det ju ändå med änglarnas stöd. Spelet accepterar man givetvis som svenskt fan. Men i fotbollsvärlden i övrigt? Knappast. Lite grann av dödgrävarfotboll. Samtidigt måste ju någon taktik väljas som utjämnade skillnaden i kunskap. Man väljer ju inte att duellera med värja mot en fäktare.

Några svenska chanser dock. Det märkliga var efter matchen. Markus Berg missade raka in bollen och belönades efter det med hatinlägg. Säkert de som kallar sig svenska fans. Men som är rena rama slöddren. Finns också likartade kommentarer inom svenska kända föreningar. Även Brynäs Hockey är synnerligen drabbade. Hur de här tendenserna med grupperingar som lever på hat kan få fotfäste? Finns flertal olika anledningar, antaganden. Egentligen; misslyckanden.

Svårt lämna en del annat också. Gårdagens kommunfullmäktige innehöll en del inslag som det var svårt smälta. Antal påhopp som visar på hur politiken kan vara ett misslyckande. Prata förbi varandra, prata mot varandra. Inte det bästa drivhuset för något som ska växa.

Följde upp idag kring det som också ifrågasattes igår. CTC. Communities that care. Som ett övergripande system – inte en enskild insats eller program. Allt kändes så himla självklart och gav också förståelse varför andra goda insatser per automatik har misslyckats. Det som tidigare varit så självklart för mig, var efter föreläsningen något helt annat! Märkligt att den    s k politikergruppen var så himla begränsad. Många var de – frågorna – men åtskilliga flera än de jag sände iväg har jag i bagaget.

Förmiddagen ganska fri. Men tiden rann iväg då också. Märkligt faktiskt. Men finns ju alltid saker och ting fylla på med. Utomhus någon timme i varje fall. Med små saker som inte ger så stora avtryck. Kanske en liten nypa av tillfredsställelse. Och varje gång utomhus samtal med åtminstone någon som vandrat förbi.

Underskott med 23 miljoner, hisnande siffror. Motverkas genom att skriva upp värdet på själva Arenan med 43 miljoner. Och trots allt ett eget kapital på 35 miljoner. Svårigheterna är inte över. Men förutsättningarna är givna. Får Fredrik ansvaret för ekonomin i föreningen så kommer allt peka uppåt. Och kommer hans personliga jag få genomslag – då kommer relationer att stiga brant uppåt.    

Tur det blev en ganska solig kväll. Behövdes. För den form av avslutning på tabata träningen som fixades till ikväll nere i Långängarna i Ottnarens kant. Samtidigt så fortsätter ju träningen redan på torsdag! Men då kört för mig på grund av annat stillasittande möte. Får revanschera mig till veckoslutet, lördag och söndag.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar