tisdag 22 juni 2021

Shame

 

Skam på torra land. För fotbollsplaner är alltid väldränerade. Men sättet som UEFA knäböjer för Ungern och den högst specielle diktatorn – än högst anmärkningsvärd. UEFA spelar bollen rakt i händerna på Orban. Som tacksamt tar emot densamma. Här lägger nu fotbollsorganisationen allt mer av de viktiga matcherna. Här accepterar man att oliktänkande inte får plats, här fördömer man homosexualitet, bekämpar det fria ordet. Här finns inga restriktioner eller insatser för att begränsa eller till och med bekämpa corona epidemin.

Orban ser till att ge plats åt den speciella nationalistiska organisationen med svarta kortärmade tröjor. Här accepteras inte Black power hälsningen med knäböjande före match. Münchens borgmästare föreslog ljusspel i HBTQ färgerna före matchen Tyskland vs Ungern – avslogs av UEFA. Fotboll handlar inte om politik – sades det – men UEFA gör det i kvadrat.   

Kamp på annat sätt. Kvällens årsmöte i Brynäs hockey och därmed val av styrelse. Mycket bra med åsikter. När de berikar. Men åsikter fyllda av hat på sociala medier stjälper alltid. Och att då kalla sig själva för fans ger en mycket bitter eftersmak.

Dagen idag. Välfylld med vatten från himlen. Även om natten var etter värre. Naturen behöver regna, naturen behöver dränkas in för att undvika att bli så lätt tänd. Fast så är det balansen – mellan sol och regn.

Inomhusdag i allt. Framför dator. Vanligt vid alla dessa möten. Idag inget undantag, utan idag heldag istället. En hel del inspel. Men ärendena i sig själva gått genom så många insatser innan de nått styrelsen. Många möjligheter tyckt till. Ändå mera som kommer upp i röret. Inget är beslutat innan klubban faller.

På temat attraktivitet. Gott – och nödvändigt tillhöra den spelplanen. Annars blir det attan värre, svårare. Svårare utvecklas, svårare få människor bo kvar, svårare få till inflyttning, svårare få etableringar. Ändå – inget går av sig själv. Vi behöver alla allas åsikter och allas ambassadörskap. Det är tillsammans laget blir starkare.    

Också en nyhet – ändå ingen nyhet. Pressmeddelande med viktig och intressant budskap. Fast då avsändaren. Enligt uppfattningen Kein Anung.

Kvinna som ville skiljas. Och för detta – avrättad med 41 knivhugg, framför sina små barn. Straff för dylik best? En sak, men främst – hur stödja barnen och hur upprätta ett släckt liv? Sverige 2021.

Läckage eller inte. Påstås görs mycket från medialt håll. Men nu att sossarnas ledning vill förorda extraval. För att synliggöra om svenskarna vill styras av regering med intim hopkoppling till Sverige Demokraterna. Trampa in i den ungerska stigen för nationalism och begränsningar för det fria journalistskapet. Oron i världen har inte minskat på hemmaplan.  

Följde med så got det går. Mediala kommentarer fortlöpande. Men et årsmöte som börjar 18 torde ha fixat till en styrelse – i alla fall. Men nu 22 och verkar avlägset ännu. Märklighetens kommentarer, inte minst från tidningens utsände. Objektiv? Allt annat kan tillskrivas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar