fredag 25 juni 2021

Midsommar

 

Idag var det Maris tur. Att planera och genomföra, förevisa de övningar som tillsammans heter tabata träningen midsommaraftonen 2020. Tidigt var det också. Uppställda för fysik träning 08.00 var rejält tidigt. Men timmen gick fort och kunde avslutas med Små Grodorna. Också lite av fysisk ansträngning. Och så var midsommaraftonen på god väg. Djungeloljan behövdes så där tidigt på gräsmattan. Knotten framträdande märken på mina armar och ben vill jag så mycket som möjligt undvika.

Undvek inte Facebook inläggen. Kan ju inte handla om fylla. När så många vuxna – och inte bara män – uttrycker sig med hatiska inlägg. Hur lågt kan en person falla utan att slå sig själv? Uppträder som en del i en pöbel. Att inte mänskligheten utvecklats längre. Nu figurerar snedseglarna mest kring frågorna som kan beskrivas som en regeringskris. Den helt specielle skitsnackaren som alltid slåss om det epitetet har fått stor konkurrens.

Lugnare i hockeylaget Brynäs. Där rebellerna fått in en helt egen och ny styrelse. Där blir det nu att komma med bevis för att de valda är rätt personer! Kopplingen har ju gåt så långt att styrelsearbetet också är direkt kopplat till elitserielagets placering i SHL. Blir en mycket spännande serie – upp till bevis! De värvningar som gjorts hitintills indikerar knappast större sportsliga framgångar. Istället verkar det bli tapp – nog så kvalificerade pjäser ryker.

Nära inpå. Redovisas hur Bandidos fungerar. Med droghandel. Med vapen, hot och än tuffare metoder. Nu gripen den som placerat 14 kg heroin i Ockelbo och Hofors. Snabba pengar i den kriminella världen.  

Inte klassad som kriminell. Men väl som rebell. Riksdagens mest konstiga individer synliggörs medialt. Inte förundrad över namnen. Som att få något illa sinnande rakt in i ögonen. De uddaste av alla udda individer. Ett av namnen känner jag själv mycket väl till redan.

Höjdpunkten. Härlig vigsel utomhus i kanten till vattnet. Och musik. Främst sången från Maria!! Gav mig rysningar. Underbart få ha uppdragen att viga personer som verkligen älskar varandra. Och mötet med Stefan! Gav mig enorma känslor. Samt löftet att han med familj kommer hitöver framåt sommaren.

En senare eftermiddag innehöll besök på gravarna i Österfärnebo. Tårta och trevligt umgänge på deras Hembygdsgård Koversta. Och lite kontakt med killarna. Känns så gott.  

Men det där riktiga midsommarfirandet, traditionerna………nästa år! Midsommarfesten är vår kärleksförklaring till det stycke av jord där vi lever med djupt förgrenade rötter. Midsommar, sommar, alla bär vi med oss minnena av en midsommar som inte varit som någon annan. Ängar och åkerrenar lyser som väldiga rabatter av midsommarblomster, prästkragar, skogsnäva och blåklockor. I de övriga dungarna sjunger och kvittrar fåglarna och i kvällens skymning svärmar de tysta nattfjärilarna. Himlen är mitt täcke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar