torsdag 17 juni 2021

(V)irrigt - (V)ärre

 

Snurra min värld och låt den snurra. (V)ärre snurrighet än vad som Vänsterpartiet bjuder upp på? Knappast någonsin. Misstroendevotum riktas mot Stefan Löfven och hans regering. För att det ligger ett förslag som riksdagen har att ta ställning till i höst! Ett utredningsförslag som handlar om fri hyressättning för nyproduktion. Och dessutom kallar det marknadshyror!! Kan ju skylla på solsting, oförstånd – eller möjligen inkompetens.

Tar stöd för att stjälpa en (S) ledd regering med hjälp av SD, Kd, M mot förslaget enligt ovan. Ett förslag som Kd och M stöttar och kommer genomföra och de vill dessutom gå längre – till marknadshyror.

Aldrig förut hade funnits någon som helst tilltro till att just V + SD skulle vara sant. Nyhet på den politiska himlen.

Dessutom – dagens opinionssiffror. (L) långt utanför at komma in i riksdagen och har gett (M) allt sitt stöd. Nu kan partiet vara på väg ut ur riksdagen på grund av att (M) väljer handtaget extraval.

(V)s kommentar – vill inte se Kristersson som statsminister – men väl avsätta Löfven. Vilka andra alternativ finns som regeringschef? Finns det någon som ser en framtid för en konstellation med varubeteckning (V)? Som med berått mod vill skapa en regeringskris och med högst sannolikhet också en ekonomisk svensk kris.

Allt enligt ovan kan verkställas nu redan på måndag. Blir antal högst intressanta dagar. Dagar att minnas och dokumentera i dagboksform.

Varm torsdag. Vattning behövdes på kyrkogården. Återigen imponerad av det arbete Eva lägger ned däruppe. Välskött in i minsta detalj. Några plumpar; vattenaggregatet fungerar ej för gravarna i östligt läge om kyrkan, inte alls tillgång till askgravlund, nyrenoverad kyrka stängd för besök, få vattenkannor, inte kannor som är mindre för barn, äldre, inga vagnar dra vattenkannor på. Blev själv där 2,5 timmar. Så många prata med – så länge.

Hamnade på skolgården. Fick åsikter serverade. Men också förundrad att de som arbetar just där har så litet information till del! Göra-varandra-bättre? Suger på uttrycket och kan inte alls förklara innebörden.

Lång tid med lunch också. Fixade till ytterligare två och en halv timme. Fanns ju gäster på Strandbaden att konversera med! Oerhört trevligt få träffa Mari med dotter. Hon får gärna flytta hemöver från Nol. Välkommen.

Många var de som nyttjade de avskylande vattenkontakterna i Storsjön. Men blev inget för mig själv, idag heller. Fortsätter temperaturen så….. Och med svensk vinst i morgon på Fotbolls EM så blir det alternativet att prova. I brist på Fontana di Trevi.  

Nötte på tillsammans med ett surrande ljud. Och plötsligt var det klart. Gräsmattan friserad och klar.   

Klar för ytterligare ett år i Bryns Hockey. Oula Paivi. Goda handleder och under ett kraftfullt finskt ledarskap. Då kan han lyfta sig ytterligare.

Blev en litet sizofren kväll. Två möten, två skärmar – samtidigt. Men det gick över alltefter – när mötena väl kunde avslutas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar