onsdag 16 juni 2021

Foten först

 

Lätt på foten. Vilket är naturligt efter fotvården på Fotåpia. Och i morse var det dags igen. Dansade närmast ut ur lokalen. Så himmelskt skönt. Och så viktigt – vårda fötterna också. Känns som att våra själen. Naturligtvis plockade jag in tid och datum för nästa omgång.

Hade riktat in mig på att ta del av arrangemang uppe i Högbo. Samtalet, samarbetet. Och guidning. Men det blev inte av – inte för mig. Hoppas på något annat tillfälle. Liksom att förmiddagens samarbetsprat utvecklas till ett synligt och avgörande samarbete. Vi behöver få med de som idag står utanför arbetsmarknaden. Ekonomiskt är allt annat ett vansinnigt dåligt ekonomiskt ställningstagande. Att tänka fordras det att nyttja hela hjärnkapaciteten, och inte strypa densamma med något solkigt brunt snöre.

Intressant möte med det här rekryteringsföretaget. Signar. Mötet gav en stor portion av förtroende. Öppet samtal som fördes inom den viktiga sex gruppen. Där det som sägs där också stannar där. Det här kan till och med bli väldigt bra. Tvivlaren är en annan kategori människoskap som jag inte gärna ansluter mig till.

Just rekryteringsfrågor. Ett växande uppdrag. Hur kompetensförsörja ett samhälle med sviktande underlag i arbetsför ålder? Men analyser och strategi i det här svårt finna. Istället målas upp hotbilder. Ställa människor utanför på grund var de är födda. Söka framgång med enkelhetens enkelhet – vi mot dom.

Eftermiddagens melodi. Finlands sak är vår. Fast det räckte inte helt i mål idag. Ryssarna vann med 1 mot 0 i fotbolls EM. Fordrades en VAR analys för att se den där offsiden. Och därmed plocka bort finnarnas målskott.

Börjar närma sig. Brynäs Hockeys årsmöte. Fraktionen Brynäsfans som lever livet med hat kommer försöka göra en kupp. Med dylik fankonstellation behöver man inga andra fiender.

Möte vid pumpen. Eller som det är på onsdagarna. Enda dagen då Återvinningen är öppen. Idag fullt med bilar, med vagnar, med människor som gjorde sig av med saker och ting. En slänga-bort-rörelse som aldrig blir nöjd. Än mer hyvas iväg nästa onsdag, och nästa….

En gång i månaden. Genomgång inför just denna styrelse. Stora och små frågor blandas med varandra. Men timmarna alldeles för korta för att kunna borra djupare. Ändå värdefullt och närmast som ett krav.

Därefter. Infrastrukturfrågor med fokus på länet. Fast det skiner verkligen igenom vilken hemortsadress var och en har. Så svårt med regionala uppdrag och ha blicken på hela länet. Mänskligt.   

Som vanligt. Omöjligt knäppa av. Varje dag tre matcher. Fast idag – följde ingen. Ändå är EM:et med där i bakhuvudet och gör sig ständigt påmint. Heja, heja, heja Sverige. På fredag är det time igen.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar