lördag 19 juni 2021

Nio bollar

 

Ändå uppskattar jag ord, speciellt ord med mening och känslor i. Samtidigt som det kommer en tid när ord blir slitna och tystnaden börjar berätta. Ord med känslor och innehåll kommer dock alltid vara skillnad mellan att bara vara mot att vara på riktigt. Verkligen bry sig är få förunnat. Där öppenhet och känslor är så viktiga. Utan ironi och ifrågasättande. Det är stor skillnad mellan på riktigt mot på låtsas.

Denna arla lördagsmorgon. Mindre frukost och morgontidningen.  Inte så mycket mera innan det vankas tabata träning. Ändå kommer jag fram så där exakt på minuten för start av träningen. För min del tillräckligt dos av lagom. För att kunna hålla i tränings passet rakt igenom.  

En sen comeback. Verkligen roligt. Patrik åter på träningsbanan. Så nu blev det könsuppblandning och jag var inte längre helt allena. Fast upp till Patriks spänst och intensitet är det mil av det mesta.

Provade i varje fall. Men så finns det någonting som kanske kallas överlevnad. För kallt var det så något dop inbillade mig hjärnkontoret jag skulle avstå från. Ned till midjan i Storsjöns vatten fick räcka just den här gången.

Som de allra flesta dagarna nu. Fotboll. I alla dess former. Visar sig att det är idrotten som berör mest – world wide. Även naturellt idag. Division fyra laget hemma mot Hofors. Blev osannolika siffror, 9 mot 0. Får väl acceptera det trots allt. Genom att det var i hemmalaget Årsundas favör. Med sitt blå/Gula ungdomslag, vad månde bliva där också? Och lite möten med personer som hör idrottsplatsen till del. Väldigt glad få ha Danne Nordfeldt på plats. Och mer lovade han. Ser fram emot det. Så kan vi sjunga in hans favoritlåt!

Derbymatchen på VM arenan blev det att till delar följa på datorn. Maximalt 500 personer på plats gav heller inga andra möjligheter. Men 2 – 0 segern för Sandvikens rödvästar mot Gefle IF var absolut helt okey. Returmötet i höst borde vara helt öppet för oss fotbollsälskare. Idag var andra målet rena rama delikatessen. Första var måhända litet av en bjudning.

Och som alla andra dagar numera. TV matcher 15, 18, 21. Kanske inte alla, kanske inte varje sekund. Men mycket fotbolls EM har det blivit och mer lär det bliva.

Fantastiska tjejer i närheten. Ilse som alltid bjuder på sin närhet och nyfikenhet. Likadant idag. Dagen då hon också får äta vad slom helst- läs godsaker. Klart att hon fick en del godsaker. Lille Lou däremot har ju inte fått tillåtelse till någonting alls – ännu. Men det kommer fort. Precis som jag är helt säker på at hon inom kort klarar av att gå omkring – själv. Långt till ettårsdagen i september. Vad månde bliva.

Frossa. Frossa i jordgubbar. Fungerar verkligen bra en lördagskväll – det också. Vissa midsommarhelger brukar det vara brist på den varan. Nu säljs de redan i stor omfattning. Hoppas verkligen det räcker till den svenska speciella helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar