måndag 14 juni 2021

Långt av samma

 

Långt är bra. Kanske ibland. Kort är bra. Kanske koncist och inte långdragigt. Värdera längd, storlek, omfattning är en konstart för sig självt. Lite av prövningarnas tid i dag. Med start 12.45 så började den långa dagen mot kväll/natt. Prognosen före kommunfullmäktige var – det här kommer gå fort. Men hamnade direkt på ambitionsnivå hantera utanförskapet. Trodde att alla var med för att samla resurserna så vi får mer pang för pengarna. Komma bort från det här med små projekt som det inte går följa upp hur de slagit. Men även det här – problematiserat – från visst håll!!  

Glädjande. Borde väl vara att nu ikväll klubba igenom renoveringen av Storviksbadet. Säkerställa att det hinner byggas om till sommarsäsongen 2022. Och naturligtvis – tyvärr – inte klara av hålla det öppet just denna sommar. Av många olika anledningar. Men borde ju räcka med at arbetet för ombyggnad påbörjas omedelbart. Att det sedan inte kan göras p g a kemikalieanvändning, personalutrymmen, personaltillgång med rätt kompetens – det är bara lök på laxen. Då gjordes det istället som en möjlighet som fick röstas ned! Knappast seriöst yrkande, men så kom det ju från en person som sällan strävar efter – seriositet.

Utmaningar är till för at antas. Blev ändå något överraskad då vi som parti utmanades av en enskild person med full insikt. Och som ingår i majoriteten! Klavertramp eller oöverlagt? Kan knappast hänföras till avsnittet Strategi.

Fick summera tiden. Påkopplad klockan 12.45 med avslutning och sommardikt klockan 19.45. Så var det hela avgjort. Att lägga till handlingarna. Den något grånande eftermiddagen redan övergått till mörknande terräng.

Viktigaste delen av kvällen återstod dock. Går at skåda i direktsändning från Sevilla. Sveriges premiärmatch i fotbolls EU. Fast skillnaden i lönekuverten var stora. Mellan svenska laget och det spanska. Får lägga en peson på att överraskningarnas tidevarv inte är utgånget. Och ingen kreativ idé att kasta yxan i sjön.

Ljus lunch. Få förrätta vigsel i Stadshuset mellan man och kvinna. Dagen i ära på engelska. Hoppas de förstod svengelskan. But I did my very best.

Positiv mail – direkt från vän i Rjukan. Träffades senast 2009. Men starka intryck gav avtryck. Och tar ytterst gärna upp kontakterna igen. Vi får väl se framtiden an och vad det hela kan leda till. Däremot lär det inte bli något möte mellan oss och Norge i Fotbolls EM. För först skulle ju Norge ha kvalificerat sig. Det var ju enbart en lång och utdragen skuffelse.

Dagens biltur. Såg inget, märkte inget. Men uppenbart var det antal personer som fick betala böter – för att hastigheten var över 80 kilometer. Uppenbart också att bilåkande personer ligger väldigt högt i polisens prioriteringsarbete. Ett aktivt sätt få ned brottsstatistiken? Förhindra grov brottslighet. Polismyndigheten Mitt.

Positivt med eftermiddagens regnväder. Att det bör förhindra vidare former av skogsbränder. Men i morgon – sol! Tack för det.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar